To je to što me zanima!

Vesna Pusić: Siđite s ekrana i ulica i krenite raditi projekte

Slavonija se žali da je zakinuta, a ne da nije ništa izgubila nego je u poziciji da može kandidirati projekt ukupnog navodnjavanja, objasnila je ministrica Pusić
Vidi originalni članak

Gostujući u RTL-u Danas ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić osvrnula se na kritike koje iz Slavonije stižu na račun nove regionalne podjele Hrvatske.  

- Slavonija se žali da je zakinuta, a ne da nije ništa izgubila nego je u poziciji da može kandidirati projekt ukupnog navodnjavanja. Trebalo bi odmah sići s ulica i ekrana i u radnoj sobi krenuti raditi projekte. Ovo je prevelik novac da bi žrtvovali poboljšanje života ljudima da si upecate neki glas - poručila je Pusić.

Objasnila je da je većina institucija i do sada bila koncentrirana u Zagrebu, ali da svatko za pomoć u izradi projekta može angažirati bilo koju instituciju. 

Naglasila je da je problem hoćemo li u sedam godina iskoristiti novac koji će se koristiti za pet do sedam velikih projekata. Među projektima su željeznice, navodnjavanje, prometno povezivanje Hrvatske koje, kako tvrdi Pusić, uključuje i izgradnju Pelješkog mosta, te prijelaz na alternativne izvore energije. Pored velikih projekata tu je i cijeli niz manjih poput kanalizacije i vodovoda.

Ministrica se nada da će problem Ljubljanske banke biti riješen i da Slovenija neće biti zadnja zemlja koja će ratificirati hrvatski ugovor s EU. 

Osvrnula se i na poteze kolega iz Vlade i objasnila da se po pitanju štednje nije moglo napraviti ništa više, te da je jedini način za izlazak iz krize rast. Po njezinom mišljenju krajem godine će se moći vidjeti je li Vlada napravila dovoljno. 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • ludom 07.09.2012.

    Za te "projekte" gospođo Pusić treba imati petnaest doktorata, osam fakulteta i ne znam još čega sve ne, a ako to nekome i uspije naleti na zid hrvatske birokracije. Zbog jedne glupe interpunkcije sav trud može propasti. Ljude koji bi i htjeli raditi ste okovali nekakvim atomskim propisima koje samo Vi razumijete, tako da vam sada ne paše ta nezainteresiranost jer ne možete zgrabiti eure. Vaš politikanski mentalni sklop je jednostavno objašnjiv, kako ćete dopustiti anonimusu vlasniku neke farme da svojim radom zarađuje novac i stvara višak za eventualne daljnje investicije. Jer za nekoliko godina poštenog rada mogao bi steći višak kapitala a time vama političarima postati opasno moćan. Postoji jedna dobra knjiga koja između ostalog razgolićuje i vas političare a zove se Strategija vučijeg čopora. Mislim da bi prosječni žitelj ove zemlje trebao pročitati što tamo piše, pa bi mu mnoge stvari bile shvatljivije.

  • zdrawe 03.09.2012.

    jadna, ti se bas naradis,, zajedno s cacicem..sreca da se vas nece jos dugo morat gledat na ekranu,,(btw cujem da vam je rasulo u stranci ali se prenosi i na vladu..)

  • Ivana27_1 03.09.2012.

    majko draga....sta bi ja sad sve ode napisala al nesmin zaradit ni jednu prijavu...au!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare