News

Komentari 148

Vesna Pusić: Siđite s ekrana i ulica i krenite raditi projekte

Vesna Pusić: Siđite s ekrana i ulica i krenite raditi projekte

Slavonija se žali da je zakinuta, a ne da nije ništa izgubila nego je u poziciji da može kandidirati projekt ukupnog navodnjavanja, objasnila je ministrica Pusić

Gostujući u RTL-u Danas ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić osvrnula se na kritike koje iz Slavonije stižu na račun nove regionalne podjele Hrvatske.  

- Slavonija se žali da je zakinuta, a ne da nije ništa izgubila nego je u poziciji da može kandidirati projekt ukupnog navodnjavanja. Trebalo bi odmah sići s ulica i ekrana i u radnoj sobi krenuti raditi projekte. Ovo je prevelik novac da bi žrtvovali poboljšanje života ljudima da si upecate neki glas - poručila je Pusić.

Objasnila je da je većina institucija i do sada bila koncentrirana u Zagrebu, ali da svatko za pomoć u izradi projekta može angažirati bilo koju instituciju. 

Naglasila je da je problem hoćemo li u sedam godina iskoristiti novac koji će se koristiti za pet do sedam velikih projekata. Među projektima su željeznice, navodnjavanje, prometno povezivanje Hrvatske koje, kako tvrdi Pusić, uključuje i izgradnju Pelješkog mosta, te prijelaz na alternativne izvore energije. Pored velikih projekata tu je i cijeli niz manjih poput kanalizacije i vodovoda.

Ministrica se nada da će problem Ljubljanske banke biti riješen i da Slovenija neće biti zadnja zemlja koja će ratificirati hrvatski ugovor s EU. 

Osvrnula se i na poteze kolega iz Vlade i objasnila da se po pitanju štednje nije moglo napraviti ništa više, te da je jedini način za izlazak iz krize rast. Po njezinom mišljenju krajem godine će se moći vidjeti je li Vlada napravila dovoljno. 

Najčitaniji članci