To je to što me zanima!

Vesna Pusić u Južnoj Americi lobira glasove za čelo UN-a?

Express donosi: 'Hrvatska i zemlje Južne Amerike nemaju otvorenih pitanja. Nema drugog razloga nego da ministrica Pusić lobira za poziciju u UN-u', kaže naš izvor
Vidi originalni članak

Pa sjećate se kako je Ivan Šimonović 2010. godine osvanuo u UN-u. Nikome nije bilo jasno kako, a to vam je bilo na isti ovaj način. Koristio je fotelju ministra pravosuđa, putovao i lobirao za glasove. Tako je postao pomoćnik glavnog tajnika UN-a, govori nam naš sugovornik vrlo dobro upoznat u diplomatske krugove.

A glavnom tajniku Ban Ki-moona drugi petogodišnji mandat istječe potkraj 2016. godine. Iako formalno ne postoji vremensko ograničenje u obnašanju dužnosti glavnog tajnika UN-a, nitko od dosadašnjih čelnika nije potrajao dulje od desetljeća.

- A sada bi na taj položaj trebao doći netko iz istočne Europe ili Južne Amerike. Zato je Pusić onamo i otputovala. Lobira za tu poziciju - objašnjava nam izvor.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić pet dana provodi u Brazilu, Kolumbiji i Čileu. U priopćenju ministarstva stoji, među ostalim, kako će ministrica ondje voditi razgovore o ekonomskoj suradnji.

>>> Više čitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 68

  • felipe 03.03.2015.

    Otkad otkantala Ratka, Vesnica skroz procvjetala!

  • tumplek 03.03.2015.

    Još će se sukobit Davor Šuker i Vesna oko vodećih pozicija. Koliko vođa i potencijala nam odlazi u svijet! L0L

  • leoirex1 03.03.2015.

    Ona je osoba kojoj bi trebalo zabraniti da bilo kada i bilo gdje predstavlja Hrvatsku, jer nikada nije radila u njenom interesu. Nju zanima samo ona i boljitak nje i njezinih, a dobrobit države joj nikada nije bila u niti sporedni cilj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare