To je to što me zanima!

Vesna Škare Ožbolt bi se vratila odakle je i krenula

Na Pantovčaku je počela kao glasnogovornica. Bila je ministrica pravosuđa, a uvođenje reda među zemljišne knjige ističe kao svoj veliki uspjeh
Vidi originalni članak

Rođena je 20. lipnja 1961. u Osijeku. Završila je Pravni fakultet u Zagrebu. Ima kćer Valentinu i sina Tina iz braka s arhitektom Zlatkom, za kojega se udala nakon dugih zaruka još iz tinejdžerske dobi. Nakon polaganja pravosudnog ispita tri godine je radila u stručnim službama Izvršnog vijeća Sabora. Početkom devedesetih  zapošljava se u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje radi na otvaranju Ureda RH u inozemstvu. U Tudmanovom uredu zadužena je za odnose s javnošću. Pri kraju Domovinskog rata, 1995., dolazi na čelo procesa mirne reintegracije istočne Slavonije. U Sanaderovoj vladi bila je ministrica pravosuđa, ali ju je Sanader smijenio, za što točan razlog nikad nije objavljen. Ponosi se uvođenjem reda među zemljišne knjige kao minsitrica. Javno je progovorila i o tretmanima kojima je podvrgnula svoje lice. Vladimir Šeks, Vesnu je svojedobno optužio da štiklom lupa po saborskoj klupi. Vesna tvrdi kako je na saborskoj sjednici željela dobiti riječ o slučaju Glavaš, no tada ju je Šeks prekinuo, a ona je udarila dlanom o klupu.
U svom programu ističe da "sanja jednu drugačiju, bolju Hrvatsku. Hrvatsku bez podjela, Hrvatsku ujedinjenu u zajedništvu. Sanja Hrvatsku u kojoj će ljudi raditi i biti plaćeni za svoj rad, u kojoj mlade neće ubijati na ulici, u kojoj će postojati stvarna vladavina prava".
Sa suprugom je suvlasnica stana od 120 'kvadrata' u Zagrebu i vikendice u Prižbi na Korčuli od 60 'kvadrata'. U Samoboru ima zemljište od 1.073 četvornih metara na kojem je bila ruševna kuća. U Velikoj Gorici ima zemljište s kućom od 700 'kvadrata. Ima pokretnine vrijedne 20 tisuća eura.
Suprug je vlasnik zemljišta od 430 rali u Zagrebu, Mercedesa E280 i čamca Elan. Ima pokretnine također u vrijednosti 20 tisuća eura, mjesečna mu je plaća 11 tisuća kuna, a vlasnik je tvrtke Goldprojekt.

WEB STRANICA: Vesna Škare Ožbolt

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare