To je to što me zanima!

Veterinari su kujici Darki ugradili invalidska kolica

NA KOLICIMA TRAŽI DOM: Jednogodišnjoj kujici Darki stražnji dio tijela je oduzet. Od ležanja je dobila rane, no volju za životom nije izgubila
Vidi originalni članak

Križanku labradora volonteri udruge Noina arka pronašli su prije više od mjesec dana na gradilištu u Zagrebu. Danima je ležala u jarku gladna, žedna i teško ozlijeđene kralježnice. Nazvali su je Darka i smjestili na Veterinarski fakultet, gdje joj još i danas liječe rane.  Jednogodišnjoj kujici stražnji dio tijela je oduzet. Od ležanja je već dobivala rane po tijelu, no volju za životom nije gubila. Prije dva tjedna volonteri su Darku stavili u invalidska kolica za pse. Posudili su ih od veterinara s fakulteta. Svaki dan je prošeću.
- Ne može mahati repom da nam pokaže koliko je vesela, ali bila je jako sretna nakon što smo je prvi put stavili u kolica. Potrčala je kao da je u njima sto godina - kaže volonterka Petra Gašpar (20) i dodaje kako je Darka dan ranije po livadi jurila za psima i davala im puse. I tijekom razgovora s Petrom jedva smo sustizali Darku. Živahno je trčala i njuškala svaki komadić tla. U trenucima izuzetne sreće Darka pokušava skakutati. Prednjim se nogicama gurne u zrak, no zbog kotača uglavnom završi na leđima. Udruga sakuplja novac za kolica koja bi bila samo njezina.
Izrađuju ih u Njemačkoj, a stoje oko 2600 kuna bez carine. Novac će im trebati i za preglede te moguću operaciju kralježnice. Volonteri još pozivaju ljude voljne brinuti se o ovom divnom psu da im se jave na 098/9647 107. Kujica sad živi u malom kavezu fakulteta. Pomoći joj možete na žiro račun u Zagrebačkoj banci, broj 2360000-1101542052, uz napomenu “Za Darku”.

KOLICA IZRAĐUJU PO MJERI PSA
Kolica za Darku stoje oko 2600 kuna bez troškova carine i poštarine. Izrađuju ih u Njemačkoj prema dimenzijama psa. Na Veterinarskom fakultetu koriste ih psi sa sličnim problemima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • milkamilkinis 09.06.2009.

    Svaka čast svima koji su joj pomogli.Obožavam životinje i sama imam dva psa i brinem se za njih koliko god mogu.Jedino me strah da im ne budem mogla platiti neko skuplje liječenje ako im ne daj Bože zatreba budući da nam je cijela obitelj u teškoj financijskoj situaciji.Malenoj želim sve najbolje a znam da ima jako puno dobrih ljudi koji mogu i žele pomoći i ne sumnjam u to...

  • dari 09.06.2009.

    dobro da ju nisu dali ime Dari

  • lush 09.06.2009.

    i ja doma imam peseka invalida... brzo se oni nauče na hendikep i budu i dalje veseli i presretni .... samo im treba malo pomoći :) Ja uplaćujem , a za Noinu Arku samo i jedino pohvale imam !

Komentiraj...
Vidi sve komentare