To je to što me zanima!

'Vi se povlačite iz nuklernog sporazuma? Onda ćemo i mi...'

Sjedinjene Države najavile su u petak da će se povući iz Sporazuma o eliminaciji nuklearnih projektila kratkog i srednjeg dometa (INF) tijekom sljedećih šest mjeseci ukoliko Moskva ne prestane kršiti dogovor
Vidi originalni članak

Rusija se povlači iz sporazuma INF zaključenog za Hladnog rata sa SAD-om, nakon istog poteza koji je u petak najavio Washington, rekao je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Američki partneri proglasili su povlačenje iz sporazuma, stoga se povlačimo i mi", rekao je Putin na sastanku s ministrom vanjskih poslova i ministrom obrane.

TO JE AMERIČKA STRATEGIJA? Moskva osudila odluku SAD-a: Prekidaju nuklearni sporazum

Sjedinjene Države najavile su u petak da će se povući iz Sporazuma o eliminaciji nuklearnih projektila kratkog i srednjeg dometa (INF) tijekom sljedećih šest mjeseci ukoliko Moskva ne prestane kršiti dogovor sklopljen 1987. godine.

Putin je naglasio kako će Rusija započeti radove na razvoju novih projektila, uključujući i one nadzvučne, a ministrima je poručio da s Washingtonom ne započinju razgovore o razoružavanju.

SAD JE I SLUŽBENO SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma s Rusima, što sad?

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da će "Sjedinjene Države sutra ukinuti svoje obveze iz sporazuma INF i početi proces povlačenja iz sporazuma koji će biti dovršen za šest mjeseci, osim ako Rusija ne ispoštuje svoje obveze i uništi sve rakete, lansere i opremu koja krši sporazum".

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Red_army 05.02.2019.

    Građani Rusije i općenito SSSR-a nikada bolje sigurnije i neovisnije nisu u svojoj povijesti živjeli negoli za vremena Brežnjeva. Svakim danom ljudi u Rusiji postaju toga svjesniji i vide koliko je zla mali kapitalistički mason i globalist gorbačev napravio dok je uništavao SSSR za račun Tačerice i Regana. Kasnije je mali šonjo snimao reklame za Luis Vuitton i Pizza Hut. Čovjek je potpisao ugovor o nuklearnome razoružavanju godinu dana kada je SSSR lansirao projekt Buran potpuno automatiziranu orbitalnu letjelicu sa mogućnošću lansiranja nukleranih projektila iz orbite bilo gdje u svijetu i time dobio ogromnu stratešku prednost nad SAD-om. Pametnome dosta.

  • vjaceslav 03.02.2019.

    nadam se da će rusija, kao i sovjetski savez prije nje, prihvatiti trku u naoružanju

  • Vrac666 02.02.2019.

    Dajmo im HDZ i propast će jedni i drugi bez ispaljenog metka

Komentiraj...
Vidi sve komentare