To je to što me zanima!

VIDEO Bujice i poplave diljem Hrvatske: 'Podrum nam je cijeli poplavljen, ostali smo bez vode'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na području sjeverne, srednje i južne Dalmacije puše mjestimice jako i vrlo jako jugo i jugozapadni vjetar, što uzrokuje visoke lokalne valove te iz Civilne zaštite ne savjetuju plovidbu neiskusnim pomorcima
Vidi originalni članak

U zadnje vrijeme bilo je mirno, ovako napadalo nije barem godinu dana. Bus isto vozi tuda, ali nije mogao proći, drugi auti su stajali i okretali se u drugom smjeru. Ovo je užas, govori nam čitateljica o poplavi u Jesenovcu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Poplava na Jesenovečkoj cesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kiša je počela oko 18 sati i padala nekih sat vremena, tek oko 20 voda se počela povlačiti u kanale. Podrum nam je pun vode, a sve se slilo u 15 minuta jer su kanali začepljeni. Ostali smo i bez vode - dodaje.

Jače oborine pogodile su i hrvatsku obalu. DHMZ izdao je narančasti i crveni alarm za područje Dalmacije, a iz Civilne zaštite upozoravaju na jača grmljavinska nevremena te zaštitu imovine, kao i mogućnost zastoja u prometu te oštećenja drveća uslijed jakog vjetra.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - navode iz Civilne zaštite.

PROMJENA VREMENA Kiša, kiša i još malo kiše: Za jug sutra izdan crveni alarm, snijeg u četvrtak moguć i u nizinama

Na području sjeverne, srednje i južne Dalmacije puše mjestimice jako i vrlo jako jugo i jugozapadni vjetar, što uzrokuje visoke lokalne valove te ne savjetuju plovidbu neiskusnim pomorcima.

- Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - navode u priopćenju.

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • peroprco 18.01.2023.

    Sad država treba krenuti u sanaciju štete

  • Cropatria1 18.01.2023.

    Jadni ljudi..! Ali naslov 'Podrum nam je cijeli poplavljen, ostali smo bez vode' ???

  • Snooke 18.01.2023.

    sve je ok, ništa dramatično. živit tu. malo jače puše, ništa što nije bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare