To je to što me zanima!

VIDEO Dubrovčani srušili zid koji je ogradio plažu, evo kako sada izgleda. Reagirali i iz hotela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Igor Legaz uz pomoć građana otpilao je danas ogradu i kameni zid na puteljku upisanom kao pomorsko dobro kod Ville Elite
Vidi originalni članak

Akcija uklanjanja ograde i zida, a koji su smješteni na pomorskom dobru između Levanta i Ville Elite u Dubrovniku, održana je danas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Igor Legaz uz pomoć građana otpilao je danas ogradu i kameni zid na puteljku upisanom kao pomorsko dobro kod Ville Elite, javlja Dubrovački dnevnik.

POGLEDAJTE KAKO SU DUBROVČANI PILOM SRUŠILI ZID:

Intervenirala je i policija zbog narušavanja javnog reda i mira te sankcionirala 61-godišnjeg radnika hotela.

- On je narušavao javni red i mir te vrijeđao policijske službenike. Policija je o svemu obavijestila i nadležno državno odvjetništvo - kazali su iz policije.

Građani su prvo otpilali ogradu, a potom kameni zid koji je bilo teže srušiti zbog željeza. Na kraju je donesena i torna kako bi se posao priveo kraju. 

Nakon što je srušen zid, 'pao' je i zagrljaj muškaraca koji su sudjelovali u tome.


O svemu je stigla reakcija i vlasnika Ville Elite, kompleksa Royal Hotels & Resorts. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Javno istupamo s ciljem informiranja javnosti o protuzakonitom djelovanju,  kulturnom genocidu, ugrožavanju javnog reda i mira i činjenice kako se na sve oglušila dubrovačka  policija.  

Držimo svojom misijom zaštititi spomenik kulture, naše zaposlenike kao i dubrovačke goste koji borave  u sklopu šireg područja hotelskog kompleksa Royal Hotels & Resort.  

U ranojutarnjim satima, 23. kolovoza, privatna osoba po imenu Igor Legaz demonstrativno je uništila  dio ograde Ville Elite.  

Čin je protuzakonit iz nekoliko razloga: 

- prostor koji se dovodi u pitanje dio je privatnog posjeda, sukladno zakonskim odrednicama u  Katastru 

- Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik su 2009. odobrili projekt izgleda predmetnog zida 

Pitamo se kako je moguće u pravnoj državi da privatni pojedinci uzimaju zakon u svoje ruke i pritom  dobivaju svesrdnu podršku lokalnih medija koja se demonstrira kroz huškačke naslove i atmosferu  linča? 

Vlasnici su izvlašteni nezakonitim putem čime je otvoren prostor ovakvom obliku barbarizma. 

1. Vlasnik Ville Elite poštuje sve zakone i propise Republike Hrvatske. 

2. Ograda na zidu je desetljećima sastavni dio objekta i obuhvaćena je građevinskom dozvolom.  Takvo stanje je zatečeno prilikom kupnje Ville Elite. 

3. Nitko od predstavnika vlasti nije naložio promjenu ili premještanje bilo kojeg dijela zida ili  ograde 

4. Postoje 2 moguća puteljka putem kojih je moguće pristupiti plaži 

5. Pristup pomorskom dobru nije zapriječen i posjetitelji/prolaznici slobodno mogu ući u prostor  vrta Ville.  

6. Dosadašnje djelovanje vlasnika bilo je konstruktivno uz stalan kontakt s lokalnim vlastima i vođenje po načelu poštivanje lokalne zajednice 

Cilj vlasnika je biti dio cjeline u zajednici te iznositi rješenja na dobrobit iste. 

Međutim, biti predmetom maltretiranja privatne osobe koja uzima zakon u svoje ruke, nije  prihvatljivo. 

Uz počinjenje materijalne štete, gospodin svojom javnom predstavom i manipulativnim ispadima čini  i reputacijsku štetu vlasnicima, što se odražava na zaposlenike te goste hotelskog naselja.  

Nameće se zaključak da su državna tijela zakazala: policija, državni inspektorat i državno odvjetništvo.  U očekivanju kako ćete u duhu objektivnog novinarstva prenijeti sve strane gledišta - stoji u priopćenju kojega potpisuje Royal Hotels & Resort d.o.o.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • TAKE IT BACK 24.08.2023.

    Možda bi bilo dobro doznati ime i prezime tog vlasnika.Isto tako treba ispisati sve imena koja su potpisala du dozvolu. Koliko mi je poznato zakon o pomorskom dobru ovo sigurno ne odobrava.

  • mladogorec 24.08.2023.

    Sve čestitke. Tako treba. Kad neće država, moraju građani uzimati pravdu u ruke. Otimači pomorskog dobra - najvrijednijeg resursa RH - postali su sve drskiji. Na to treba ići đonom!

  • gojko ercegovac 23.08.2023.

    Zakon u ovoj drzavi nije isti za sve..

Komentiraj...
Vidi sve komentare