To je to što me zanima!

VIDEO Hoće li uskoro stati kiša? 'Od količine oborina podivljale rijeke. Voda je došla do ceste'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog velike količine oborina u središnjoj Hrvatskoj nabujale su rijeke i potoci: 'Kiša je stala, ali vodostaj se i dalje podiže'
Vidi originalni članak

To je manja rječica koja se inače sa ceste skoro i pa ne vidi, ali sad je došla skroz do ruba ceste. Samo što se ne prelije. Baš gledam sad i čini mi se kao da je još narasla iako je nedavno stala napokon padati kiša, kazao je čitatelj koji je snimio nabujalu rijeku Krapinicu na putu od Pojatnog do Zaboka. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U središnjoj Hrvatskoj kiša je neumorno padala cijeli ponedjeljak, i u noći s ponedjeljka na utorak što je dovelo do podizanja vodostaja rijeka i potoka. 

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda su objavili da je najviše kiše palo u Varaždinu, gdje je u 24 sata zabilježeno 56,8 mm kiše. Na drugom mjestu se nalazi mjerna točka Puntijarka na Sljemenu. Ondje je u 24 sata palo 52 mm kiše, a u Krapini je zabilježeno 50,3 mm kiše. 

PROGNOZA VREMENA Na jugu Hrvatske upozorenje zbog grmljavinskog nevremena: Uskoro stiže nagla promjena

DHMZ je za utorak najavio da će u središnjim dijelovima prevladavati oblačno vrijeme s mjestimice kišom. Najmanje kiše očekuje se na Jadranu. Ma jugu su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. 

PROGNOZA ZA UTORAK I dalje kiša, na jugu mogući i obilni grmljavinski pljuskovi, a u gorju može pasti još snijega

- Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, na istoku lokalno na udare i jak. Na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, u Dalmaciji ponegdje s jakim udarima, na krajnjem jugu još ujutro jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16 °C - javlja DHMZ. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • znašme 12.03.2024.

    Kaj je to prema puknuću vodovodne cijevi u Krajiškoj ulici kod Zoke.

  • fui24h 12.03.2024.

    Uhljebi i nepotizam 30 godina čini svoje

  • TVP 12.03.2024.

    Kiša pada, nevjerojatno………

Komentiraj...
Vidi sve komentare