To je to što me zanima!

Video iz helikoptera: Hrvatski vojnici raketirali danju i noću

Kiowe su opremljene jednim od najsofisticiranijih i najsloženijih oružanih sustava, a dio MORH-ove eskadrile Kiowa donirao je SAD. Hrvatski vojnici završili su jednogodišnju obuku
Vidi originalni članak

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je na Youtubeu objavio 'akcijski' video svojih pilota, koji su se godinu dana obučavali na helikopterima Kiowa Warrior.

U obuku je bilo uključeno gađanje i raketiranje ciljeva iz zraka danju i noću, pa se tako na videu može vidjeti kako piloti pucaju iz helikoptera, te pripreme prije samog leta. Pilote su obučavali američki instruktori.

Ovaj 5-minutni video predstavlja presjek njihove iscrpne jednogodišnje obuke. Pilote Kiowe svojedobno je ministar Damir Krstičević nazvao "zračnom konjicom".

Kiowe su opremljene jednim od najsofisticiranijih i najsloženijih oružanih sustava, a dio MORH-ove eskadrile Kiowa donirale su SAD.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Michelangelo 18.01.2020.

    Netko donira obuku a neko "topovsko meso"!!

  • 18.01.2020.

    Frajer puca sa G36C iz helica pa jbmu ma*er sta ces pogodit majstore samo municiju trosis. Na helikopter se stavlja montirana strojnica po mogucnosti 50. kalibra i onda rokas, a ne ovako di drzis pusku u ruci nemas neki oslonac pucas dzabe.

  • GrgaZlatoper 18.01.2020.

    Pjevam danju, pjevam noću...

Komentiraj...
Vidi sve komentare