To je to što me zanima!

VIDEO Kaos u Splitu: Kiša u sat vremena potopila grad, a za subotu najavili narančasti alarm

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U samo sat vremena na području Splita palo je čak 45 litara kiše po četvornom metru. Poplavljene su ulice, hodnici i podrumi, a bujični mlaz izbacivao je šahtove i otežavao promet
Vidi originalni članak

Jako nevrijeme s obilnom kišom oko 14.30 sati pogodilo je područje Splita, Solina, Kaštela i Podstranu. Kako piše portal dalmacijadanas, u Splitu je u sat vremena sati palo čak 45 litara kiše po kvadratnom metru. U Kaštelima je palo 28, dok u Solinu 23... 

POGLEDAJTE VIDEO: Poplava u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ogromna količina kiše rezultirala je poplavljenim ulicama gotovo cijelog Splita, pod vodom su se našle i Poljička, a najgore je bilo u Blatinama gdje je visina vode dosezala i do pola metra. 

- Bila je baš ekstremna kiša, u 10-ak minuta izazvala je potpuni kolaps prometa. Sve je poplavilo. Mi smo bili na cesti i nije nam se bilo ugodno voziti, jednom cestom se nismo ni usudili proći jer smo vidjeli automobile koji su zaglavili - ispričala nam je čitateljica iz Splita.

Bujični mlaz izbacivao je šahtove u Zagrebačkoj ulici i kod Grafičke škole u Splitu, a promet teče veoma otežano. Poplavljena su i stubišta zgrada. 

Uz obilnu kišu je i dosta zahladilo pa je dio Splita oko 15 sati mjerio samo 19 stupnjeva, piše  dalmacijadanas

No, čini se da ni sutra kiša neće zaobići Split. Iz DHMZ-a za sutra su izdali i narančasto upozorenje za Dalmaciju zbog kiše te grmljavinskog nevremena za Velebitski kanal zbog bure.  Na području srednjeg Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije očekuju se mjestimice obilne oborine uz mogućnost bujičnih i urbanih poplava. Količina oborine 60 mm.

Također, narančasto upozorenje izdano je za područje srednjeg i južnog Jadrana gdje je ponegdje moguće grmljavinsko nevrijeme uz obilne pljuskove. U Velebitskom kanalu očekuje se jaka, mjestice i vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Idi na 24sata

Komentari 22

  • revoltiranstoposto 28.08.2021.

    Kaos? Opet kaos?

  • revoltiranstoposto 28.08.2021.

    Opet kaos u naslovu.

  • clickbait 27.08.2021.

    Tako je to kad na 1km2 ima 950m2 betona a ovih 50m2 je "park".... Isti problem je i u kastelima i stobrecu, samo kuce, apartmani, tu i tamo koja garaza, nista zeleno vise nema u okolici splita ali jbga, dopusta drzava a mafijasi to koriste...

Komentiraj...
Vidi sve komentare