To je to što me zanima!

VIDEO 'Neće nama nitko uzeti procesiju': Digao Gospinu sliku, za njim krenulo 30, 40 ljudi

U Sinju se vjernici okupljaju od jutra. Iako broj vjernika nije ograničen, zbog korone su uveli mjere. Nema procesije, što su potvrdili i franjevci, ali netko je uzeo Gospinu sliku i poveo procesiju
Vidi originalni članak

Blagdan je Velike Gospe. Najviše vjernika bit će u Sinju, Mariji Bistrici, Aljmašu i na Trsatu. Zbog korone su posebne mjere u svetištima, u Sinju se ne smije dirati Gospin kip niti slika, a nema ni procesije. Barem je ne bi trebalo biti.

Pogledajte video: Došao i poveo procesiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Sinju se vjernici okupljaju od jutra. Iako broj vjernika nije ograničen, zbog korone su uveli mjere i odlučili su da nema procesije.

- Nažalost, nemoguće je imati procesiju ako želimo biti odgovorni, ako želimo sačuvati što više naroda od zaraze ili ne daj Bože - od smrti - rekao je fra Ante Čovo, gvardijan franjevačkog Samostana Gospe Sinjske. 

No unatoč tome, netko je poveo procesiju. Muškarac je, kako se vidi na snimci, uzeo Gospinu sliku i poveo procesiju u Sinju.

Za njim je krenulo 30, 40 ljudi.

- Neće nama nitko uzeti procesiju - moglo se čuti iz skupine.

Uživo iz Sinja

Start embed at

Idi na 24sata

Komentari 470

  • RoyBean 15.08.2021.

    Meni ovaj "VJERNIK" viši nalikuje na dilera droge.

  • os-lega 15.08.2021.

    Gdje je gradonačelnik? Sigurno sve nadzire i drži pod kontrolom onako iz kočije kao na alci!

  • laky03348 15.08.2021.

    znači sada nigdje korone NEMA,a za mjesec dana će nam Plenković,Beroš,Capak i KPHDZ ekipa srati,prijetiti da se cijepimo,zatvarati nas,ograničavati nam kretanja,odlazak doktoru,zubaru,u trgovinu itd,,bogami ovdje netko a zna se po 1000 puta tko,od narod grde budaletine pravi,,kad je kakav praznik,svetak,turistička sezona,sve se može,svi mogu kuda žele,,kad to sve prođe,,sa narodom u torove,zatvoriti nas,sve nam ograničiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare