To je to što me zanima!

VIDEO Novu vrstu divovske anakonde su pronašli mrtvu: 'Mislimo da ju je netko ubio'

Sjeverna zelena anakonda odvojila se od južne zelene anakonde prije gotovo 10 milijuna godina, a genetski se razlikuju za 5.5 posto
Vidi originalni članak

Duboko u amazonskoj prašumi znanstvenici su uz pomoć domorodačkog plemena u veljači otkrili novu vrstu divovske anakonde, no nakon mjesec danas u je pronašli mrtvu. Nizozemskog biologa Freek Vonka nije preplašila njena veličina te je zaplivao s njom, a sad je na svom Instagramu objavio kako je ta anakonda ubijena.

POGLEDAJTE VIDEO:

TEŠKA 200 KILOGRAMA VIDEO Istraživači u Amazoni otkrili novu vrstu divovske anakonde: Duga je šest metara

- S puno boli u srcu želim vas obavijestiti da je moćna velika zelena anakonda s kojom sam plivao pronađena mrtva ovog vikenda... Čuo sam iz raznih izvora da je ubijena, iako još uvijek nema službene potvrde o uzroku smrti - napisao je Vonk koji se pita koliko netko mora biti bolestan da ubiješ toliko lijepu i jedinstvenu životinju.

Tada je rekao da se radi o najvećoj anakondi koju je vidio. "Debela je kao guma od auta i teška preko 200 kg - s glavom velikom poput moje, tvrdio je Vonk.

'Zmija je debljine gume automobila, a teži čak 250 kilograma'

Biolog Bryan Fry sa Sveučilišta Queensland u Australiji predvodio je tim koji je u regiji Bameno pronašao i proučio nekoliko primjeraka novootkrivene sjeverne zelene anakonde (Eunectes akayima).

- Pleme Waorani nas je pozvalo da istražimo regiju i prikupimo uzorke određene populacije anakondi, za koju se širila glasina da je najveća do sada. Domorodački lovci su nas odveli u džunglu na desetodnevnu ekspediciju. Pleme, naime, ove zmije smatra svetima - rekao je u veljači Fry za EurekAlert.

DIV MEĐU GMAZOVIMA VIDEO Otkrili su divovsku vrstu anakonde: Teška je gotovo 200 kg, a glava joj je kao u čovjeka!

Sjeverna zelena anakonda odvojila se od južne zelene anakonde prije gotovo 10 milijuna godina, a genetski se razlikuju za 5.5 posto, naveo je te dodao kako je to vrlo značajna razlika.

- Primjerice, ljudi se od čimpanza genetski razlikuju samo oko 2 posto. Ovo otkriće je vrhunac moje karijere - istaknuo je. 

Zmija je debljine gume automobila, a ženke mogu narasti do sedam metara, i težiti gotovo 250 kilograma. Glava joj je veličine ljudske, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • HIHOTIĆ 29.03.2024.

    Isto ko i sa sredozemnom medvjedicom kad su ju našli nakon članka i ubili a i ona kljunasta ptica kaj je došla preko pol svijeta da bi ju ubio neki seljober iz Neretvanske nizine

  • HIHOTIĆ 29.03.2024.

    Fotograf je debil što je to obznanio uopće

  • liliZG2.0 27.03.2024.

    klikneš na crnu kroniku , pa ispadne anakonda

Komentiraj...
Vidi sve komentare