To je to što me zanima!

VIDEO Objavljena nova snimka rušenja simbola Mostara, čuvali su je Praljak i njegovi ljudi...

U opisu snimke pojašnjeno je da je rušenje mosta snimano s položaja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV) na brdu Hum iznad Mostara
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije točno 30 godina, Stari most u Mostaru srušen je nakon dva dana upornih artiljerijskih udara. Simbol grada pao je u hladnu Neretvu, a sada je objavljena nova snimka njegovog rušenja na kanalu YouTube-a Mostar Memorial & Museum.

POGLEDAJTE VIDEO:

U opisu snimke pojašnjeno je da je rušenje mosta snimano s položaja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV) na brdu Hum iznad Mostara.

- Snimka je bila u posjedu Slobodana Praljka i njemu bliskih ljudi. Videosnimka traje 28 minuta i zabilježeno je 59 ispaljenih projektila s položaja HVO-a i HV-a - stoji u opisu.

POGLED OD KOJEG ZASTAJE DAH! Sve je spremno! Pogledajte prizor s 27 metara visoke skakaonice na Starom mostu!

Ističu i kako su se pregovori sa veteranima HV-a, koji su video ustupili za novac, vodili u tajnosti i trajali gotovo četiri godine.

- Snimak jasno pokazuje da je Stari most sustavno i namjerno gađan dva dana uz navođenje i monitoring pripadnika HV-a, što je i sadržano u presudi Haškog suda - navodi se.

Granatiranje Starog mosta započelo je 20 dana prije kobnog dana, intenzivirajući se 8. studenog 1993. godine. Simbol grada Mostara srušen je u rijeku Neretvu u 10 sati i 16 minuta, 9. studenog 1993. godine.

Obnova Starog mosta, financirana od strane Turske, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoj te Grada Mostara, započela je 2003. godine.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • zvizdač 10.11.2023.

    Nacionalna sramota HR.

  • 09.11.2023.

    Izgradili su još stariji kao i srbi Dubrovnik !

  • 09.11.2023.

    Iz BiH je raketiran Zagreb, granatiran Dubrovnik, Slavonski Brod, Županja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare