To je to što me zanima!

VIDEO Počeo Festival svjetla u Zagrebu: Instalacije su na 24 lokacije, sve traje do nedjelje

U Zagrebu je u srijedu otvoren Festival svjetla 2024., koji će trajati pet dana. Šarena svjetla će poput umjetnina oživjeti zagrebačke ulice na 24 lokacije diljem Donjeg grada-
Vidi originalni članak

Posjetitelji, sad već tradicionalnog zagrebačkog Festival svjetla, od 20. do 24. ožujka će moći uživati u bajkovitim svjetlosnim instalacijama diljem Donjeg grada. 

Kao i prijašnjih godina Festival će svakoga dana biti otvoren od 18 do 23 sata, a u četvrtak se održalo otvorenje na novoj lokaciji, na Trgu Marka Marulića.

POGLEDAJTE VIDEO

Popularni festival od 2017. godine organizira Turistička zajednica Grada Zagreba, a godinama sudjeluju umjetnici iz Austrije, Francuske, Njemačke, Slovačke i Španjolske.

Ove godine Festival svjetla nosi posebnu poruku – onu o očuvanju planeta Zemlje, pa će tako na 15 minuta 23. ožujka, s početkom u 20:30, ugasiti sve svjetlosne instalacije kako bi podržali jedan od najvećih globalnih pokreta "Sat za planet Zemlju" i tako iskazali solidarnost prema jedinom domu koji svi dijelimo i volimo.

Instalacije su postavljene na 24 lokacije u Donjem gradu, a neke od najzanimljivijih su 'Ritam i mjera svjetlosti' španjolskog umjetnika Javiera Riere koja će narednih pet večeri uljepšavati Umjetnički paviljon na Trgu kralja Tomislava. 

Na Mažurancu posjetitelji će se moći diviti 'Krijesnicama', u Gajevoj 'UNIVERSUM' slovačkog svjetlosnog dizajnera te u parku Ribnjak instalaciji pod nazivom 'Za Mir!' u parku Ribnjak. 

Uz nove instalacija, Festival svjetla donosi i dvije već dobro poznate – Procvat i Tajni život šuma koje će se nalaziti na lokacijama između Aleksandrovih stuba i kina Tuškanac te u Parku šumi Tuškanac, ali ove godine će biti i one predstavljene u novom ruhu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VolbeatDbv 20.03.2024.

    Zar ne glumite nemožemo da ste za neki štednju enegrije i ostala zelena s*anja?

  • TVP 20.03.2024.

    Bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare