Obavijesti

News

Komentari 2

VIDEO Počeo Festival svjetla u Zagrebu: Instalacije su na 24 lokacije, sve traje do nedjelje

VIDEO Počeo Festival svjetla u Zagrebu:  Instalacije su na 24 lokacije, sve traje  do nedjelje
13

U Zagrebu je u srijedu otvoren Festival svjetla 2024., koji će trajati pet dana. Šarena svjetla će poput umjetnina oživjeti zagrebačke ulice na 24 lokacije diljem Donjeg grada-

VIDEO

Posjetitelji, sad već tradicionalnog zagrebačkog Festival svjetla, od 20. do 24. ožujka će moći uživati u bajkovitim svjetlosnim instalacijama diljem Donjeg grada. 

Kao i prijašnjih godina Festival će svakoga dana biti otvoren od 18 do 23 sata, a u četvrtak se održalo otvorenje na novoj lokaciji, na Trgu Marka Marulića.

POGLEDAJTE VIDEO

Popularni festival od 2017. godine organizira Turistička zajednica Grada Zagreba, a godinama sudjeluju umjetnici iz Austrije, Francuske, Njemačke, Slovačke i Španjolske.

Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla

Ove godine Festival svjetla nosi posebnu poruku – onu o očuvanju planeta Zemlje, pa će tako na 15 minuta 23. ožujka, s početkom u 20:30, ugasiti sve svjetlosne instalacije kako bi podržali jedan od najvećih globalnih pokreta "Sat za planet Zemlju" i tako iskazali solidarnost prema jedinom domu koji svi dijelimo i volimo.

Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla

Instalacije su postavljene na 24 lokacije u Donjem gradu, a neke od najzanimljivijih su 'Ritam i mjera svjetlosti' španjolskog umjetnika Javiera Riere koja će narednih pet večeri uljepšavati Umjetnički paviljon na Trgu kralja Tomislava. 

Na Mažurancu posjetitelji će se moći diviti 'Krijesnicama', u Gajevoj 'UNIVERSUM' slovačkog svjetlosnog dizajnera te u parku Ribnjak instalaciji pod nazivom 'Za Mir!' u parku Ribnjak. 

Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla

Uz nove instalacija, Festival svjetla donosi i dvije već dobro poznate – Procvat i Tajni život šuma koje će se nalaziti na lokacijama između Aleksandrovih stuba i kina Tuškanac te u Parku šumi Tuškanac, ali ove godine će biti i one predstavljene u novom ruhu. 

Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla
Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla Zagreb: Na Trgu Marka Marulića svečano otvoren ovogodišnji Festival svjetla
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.