To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte preopasnu vožnju! Žele izbjeći gužvu i voze u rikverc na obilaznici u Buzinu

Na zagrebačkoj obilaznici je kilometarska kolona zbog koje neki vozači opasnom vožnjom unatrag pokušavaju izaći u Buzinu s obilaznice te kroz grad doći do Lučkog
Vidi originalni članak

Kolona od čvora Buzin prema Lučkom i izlazu na autocestu iza 10 sati bila je oko 7 kilometara, a neki vozači odlučili su opasnom vožnjom unatrag izaći u Buzinu sa zagrebačke obilaznice i izbjeći gužvu.

- Idu na izlaz kako bi se uključili na autocestu prema Lučkom i vide gužvu. Odjednom su krenuli vozit u rikverc da se vrate u Buzin i kroz grad valjda probaju doći na Lučko - ispričao nam je čitatelj. 

Naime na snimci se vidi kako se unatrag voze i oni koji se penju na obilaznicu, ali i oni koji su taman prošli izlaz Buzin, dolazeći iz smjera istoka.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva kod Buzina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kontaktirali smo i stručnjaka za promet Gorana Husineca kako bi nam prokomentirao ovu situaciju. 

- To je jedna od najopasnijih radnja u prometu i izuzetno je opasno to raditi jer vozač koji dolazi ne može očekivati da vozilo ispred stoji a kamoli ide u rikverc i tako dolazi do teških nesreća. Strogo je zabranjeno i to možemo tretirati kao objesnu vožnju - tvrdi Husinec.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ubace u rikverc i voze se unazad dok se negdje ne uspiju okrenut. Situacija je takva da sada više nitko ne ide ovdje jer svi stoje - nadodao je čitatelj.

Uz kolonu od 7 kilometara iz smjera Buzina, a kolona iz smjera Zagreb-zapad duga je oko kilometar.

POGLEDAJTE VIDEO: ŠEBALJ O NESREĆAMA U KOLONAMA

Idi na 24sata

Komentari 52

  • urnebes 15.07.2023.

    bez razmišljanja odmah ih pohapsit, oduzet auta i meni poklonit jer moj je pri izdisaju, akumulator crko i moram ga palit kurblom ili guranjem.

  • wutang 15.07.2023.

    A šta bi vi, kada nema dovoljno izlaza i nisu dobro označeni.

  • da34555 15.07.2023.

    Zapitajte se malo prometni stručnjaci koliko je opasno kada hrvatske autoceste odluče zatvoriti jednu cijev u tunelu sveti rok ili mala kapela i onda se promet odvija dvosmjerno i tunelom ususret auta sa 100 km/h jure kamioni teški preko 20 tona i to još u tunelu u kojem je vidljivost smanjena i ako prođu na suprotnu stranu nije ih moguće izbjeći. SRAMOTA da nakon toga plaćamo cestarine 20 e. Po meni bi dvosmjerni promet u tunelu na autocesti trebao biti strogo zabranjen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare