To je to što me zanima!

VIDEO Safina (70) je rodila blizance: 'Već sam se pitala tko će brinuti o meni kad ostarim'

Drugog supruga upoznala je 1996. no on nije prisustvovao porođaju i zapravo je nestao kada je doznao da ona nosi blizance. 'Otkako sam ovdje primljena, nije se pojavio', kazala je
Vidi originalni članak

Državljanka Ugande stara 70 godina rodila je blizance i to je 'izvanredan podvig', izjavio je njezin liječnik, dr. Edward Tamale Sali koji je pratio trudnoću i porođaj carskim rezom u bolnici za potpomognutu oplodnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Safina Namukwaya (70), nazvala je rođenje svojih blizanaca istinskim 'čudom'. Majka i djeca - djevojčica i dječak, dobrog su zdravlja i na promatranju su u bolnici u Kampali, rekao je liječnik.

Safina Namukwaya živi na selu Masaka, nekih 120 kilometara zapadno od prijestolnice, a svoje prvo dijete, djevojčicu, rodila je prije tri godine. S prvim suprugom koji je umro 1992. nije imala djece i zbog toga je bila označena kao 'prokleta'.

- Čuvala sam tuđu djecu i gledala kako me dok odrastaju s vremenom napuštaju. Pitala sam se tko će se brinuti o meni kad ostarim - rekla je.

RIJEDAK SLUČAJ U ZAGREBU 'Nakon ugradnje pacemakera rodila sam sina. Ljutili su se na mene jer nisam htjela pobaciti'

Drugog supruga upoznala je 1996. no on nije prisustvovao porođaju i zapravo je nestao kada je doznao da ona nosi blizance.

- Otkako sam ovdje primljena, nije se pojavio - kazala je.

Nije objavljeno je li trudnoća ostvarena zahvaljujući doniranoj jajnoj stanici ili je Namukwaya zamrznula vlastite jajne stanice dok je bila u fertilnoj dobi. In vitro oplodnja, poznata kao IVF, vrsta je medicinski potpomognute oplodnje tijekom koje se jajašce uklanja i oplođuje spermom u laboratoriju.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • STorm5 14.12.2023.

    Sebična babetina. Nije se zapitala tko će brinuti o djeci kad ona umre...a niej daleko!? Doktori bi za ovo trebali kazneno odgovarati.

  • nedam se 01.12.2023.

    Ja bi kaznjavala liječnike

  • Anunaki 01.12.2023.

    Putine bacaj🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare