To je to što me zanima!

VIDEO: Simulacija niza silovitih potresa na Novom Zelandu

Novi Zeland jučer je pogodio jak potres magnitude 8,1 prema Richteru. Nakon toga uslijedio je niz novih potresa jačine 7,4 i 7,3
Vidi originalni članak

Nakon što je jučer Novi Zeland pretrpio siloviti potres, danas je Nacionalna agencija za izvanredna stanja objavila kako se na otoku smanjila razina opasnosti od tsunamija jer su prošli najveći valovi koje je izazvao niz potresa u podmorju.

VIDEO: STRAH OD TSUNAMIJA Scene užasa na Novom Zelandu: Pogodio ih potres 8.1 prema Richteru, građani bježe u brdo

Agencija je naglasila kako se svi stanovnici s istočne obale Sjevernog otoka, koji su jučer bili evakuirani, mogu vratiti u svoje domove.

POGLEDAJTE VIDEO: Simulacija potresa na Novom Zelandu

Novi Zeland jučer je pogodio jak potres magnitude 8,1 prema Richteru. Nakon toga uslijedio je niz novih potresa jačine 7,4 i 7,3.

NAREDILI HITNU EVAKUACIJU Potres magnitude 8.1 prema Richteru pogodio Novi Zeland! Izdano upozorenje za tsunami

Epicentar potresa bio je u južnom Tihom oceanu, 800–1000 km sjeverno od Novog Zelanda. Građani sjeveroistočne obale Novog Zelanda pozvani su da hitno krenu u unutrašnjost. Isto je rečeno i za otoke Velikog koraljnog grebena te Whangarei, Matatu i Tolage Bay. 

Svjedoci su potres opisali kao 'jako dug, uz veliko njihanje' te da su 'kuće pucketale' tijekom trešnje, za koju neki misle da je trajala i punu minutu.

Nije bilo neposrednih izvještaja o mogućim žrtvama ili pojedinosti o štetama, ali se podrhtavanje osjetilo u cijeloj regiji.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Vito1 05.03.2021.

    Kad malo bolje pogledate Novi Zeland je sličan talijanskoj čižmi. raspala se točno na mejstu gdje je Napulj i vulkan Vezuv.

  • bikarius 05.03.2021.

    U kakve simulacije vrhunska je...😂😂

  • ypsilon 05.03.2021.

    Dajte još strašnih vijesti, da se narod ne opusti previše ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare