To je to što me zanima!

VIDEO Supruga veleposlanika u Belgiji udarila prodavačicu pa zatražila diplomatski imunitet

Supruga belgijskog veleposlanika Xiang Xueqiu u Seulu u Južnoj Koreji nakon sukoba s prodavačicom zatražila je diplomatski imunitet i oslobođena je svih optužbi
Vidi originalni članak

Video sa sigurnosne kamere u trgovini pokazao je kako se Xiang Xueqiu 9. travnja sukobila s dvoje djelatnika trgovine, nakon što je jedna od djelatnica pitala veleposlanikovu suprugu o jakni koju je imala na sebi, vjerujući da ju je možda ukrala.

Djelatnica, koja je željela ostati anonimna, rekla je CNN-u da nije razumjela što joj je Xiang rekla, te je željela pogledati etiketu unutar jakne kako bi se uvjerila da nije ukradena. Kad se suočila sa Xiang na ulici ispred trgovine, vidjela je da jakna nije iz trgovine. Ispričala se na engleskom i vratila se unutra, ali supruzi veleposlanika isprika nije bila dovoljna, pa ju je nastavila slijediti u trgovinu.

Na videozapisu se vidi kako gnjevno gestikulira i gura zaposlenicu, prije nego što ju je ošamarila.

- Možemo razumjeti njezinu ljutnju, ali to ne opravdava njezino nasilno ponašanje - rekla je jedna od djelatnica, dodajući da je žena koja je dobila šamar pretrpjela 'odzvanjanje u uhu i duševne boli'.

ISTOM MJEROM Osveta Pragu: Rusija protjerala dvadeset čeških diplomata

Belgijski veleposlanik Peter Lescouhier ispričao se u ime svoje supruge Xiang Xueqiu, rekavši da je 'možda imala razloga za ljutnju zbog načina na koji su se prema njoj odnosili u toj trgovini, ali počinjenje fizičkog nasilja potpuno je neprihvatljivo'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Embassy of Belgium in Seoul (@belgiuminkorea)

- Iskreno se kaje i želi se osobno ispričati prodavačici kad dobije priliku za to - rekao je Lescouhier u videozapisu, dodajući kako njegova supruga 'aktivno surađuje s policijom'.

Međutim, gradska policija Seula u priopćenju je rekla da je Xiang zatražila svoj diplomatski imunitet, pa se zbog toga odustalo od optužbe. Prema Bečkoj konvenciji, čiji je potpisnik i Južna Koreja, diplomati i njihove obitelji imaju pravo na imunitet od kaznenog progona, ali se toga mogu dobrovoljno odreći.

PRVA TAJNICA VELEPOSLANSTVA Švicarska diplomatkinja koja je u Teheranu pala sa zgrade bila pod utjecajem raznih lijekova

Upotreba diplomatskog imuniteta kontroverzna je praksa. Prošle su godine Sjedinjene Države i Velika Britanija najavile da će promijeniti pravila diplomatskog imuniteta između dviju nacija nakon što je Anne Sacoolas, supruga bivšeg američkog diplomata, uspjela izbjeći kazneni progon zbog izazivanja smrti britanske tinejdžerice u prometnoj nesreći.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 18.05.2021.

    Poštovani admine: idemo redom - citat iz naslova:"Supruga veleposlanika u Belgiji udarila prodavačicu pa zatražila diplomatski imunitet" - kraj citata. Sljedeći citat iz podnaslova: "Supruga belgijskog veleposlanika Xiang Xueqiu u Seulu u Južnoj Koreji nakon sukoba s prodavačicom zatražila je diplomatski imunitet i oslobođena je svih optužbi" - kraj citata. Možete li vi priglupi novinari objasniti meni priglupom čitatelju GDJE JE TA ŽENA NEKOG UDARILA?!?! U Belgiji ili u Južnoj Koreji jer ja iz ovog napisa to ne mogu dokučiti!?

  • crazy mind 18.05.2021.

    taj imunitet je stvarno lakrdija. znam lika koji zivi u hrvatskoj barem 40 godina, ali ima i drzavljanstvo kosova (i njihovu diplomatsku putovnicu iako je samo poduzetnik). svakodnevno pije i takav vozi. na autocesti gazi koliko vozilo ide a ako ga zaustave lijepo pokaze diplomatsku putoovnicu pa mu se plavci jos i izvinu. cak dapace moguce ga je ponekad vidjeti kao i cuga u drustvu pojedinih plavaca i nakon toga sjeda za volan

  • Usora1 18.05.2021.

    toliko o svereklamirajucom jednakosti pred zakonom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare