To je to što me zanima!

VIDEO U Murskom Središću teku pripreme za izlijevanje Mure: Snage su u punoj pripravnosti

Hrvatske vode su izvijestile da se tijekom ponedjeljka očekuje vrlo visoki vodostaj rijeke Mure s jako velikim protokom, a snage su odmah započele s pripremnim radnjama
Vidi originalni članak

Samo nas most dijeli od susjedne Slovenije. Stanje u gradu je kaotično, pripreme za nevrijeme su na visokom nivou, pijesak se dovozi kamionima i pune se vreće, a pumpe su u pripravnosti, ispričala nam je čitateljica iz Murskog Središća, grada na granici sa Slovenijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog prijetnje izlijevanja rijeke Mure iz korita, u punoj pripravnosti su vatrogasci, žurne službe, djelatnici Međimurskih voda,Tegra,  Civilna zaštita, kao i djelatnici HGSS-a.

PORUKA METEOROLOGA Sava se izlila kod Ljubljane, uključile su se i sirene: 'Protok je na izlazu iz zemlje rekordan'

U petak, 4. kolovoza, gradonačelnik je sazvao Stožer civilne zaštite Grada Mursko Središće, na koji su uz stalne članove pozvani i predstavnici Hrvatskih voda, Međimurskih voda, tvrtke Tegra, dožupan Grivec i Robert Meglić zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, objavio je ranije danas portal eMeđimurje.

POTRESNE SCENE FOTO Vatrogasci spašavali djecu iz vrtića u Sloveniji, prestrašene ih iznosili u rukama po poplavi

Hrvatske vode su izvijestile da se tijekom ponedjeljka očekuje vrlo visoki vodostaj rijeke Mure s jako velikim protokom. Odmah su započeli s pripremnim radnjama, odnosno instaliranjem pumpi za prepumpavanje zacijevljenog potoka, organizirali su i punjenje vreća na gornjem potoku na spoju ulica Matije Gupca i Murske ulice te uzvodno od cestovnog mosta na Marinskoj ulici gdje je nekoliko moguće ugroženih objekata. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Luna777 06.08.2023.

    Kažu, najnoviji vodostaj Mure - 537 cm, premašio rekord iz 2014.

  • ATuring 04.08.2023.

    Bravo Medimurci, ne cekaju da se dogodi katastrofa vec rade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare