To je to što me zanima!

Vidošević varao na slikama, a za poklone dao 19 milijuna kn

Krajem 2013. Hrvatska gospodarska komora je imala 62 auta od kojih koristi 26. Vrijednost nekih umjetničkih slika navedena je u milijunima iako toliko ne vrijede
Vidi originalni članak

Za razdoblje od 2011. do 2013. godine, financijski izvještaji Hrvatske gospodarske komore u značajnim odrednicama ne iskazuju objektivno i istinito rezultate poslovanja, te stanje imovine i obveza, a poslovanje u značajnom dijelu nije usklađeno sa zakonima i drugim propisima, utvrdio je Državni ured za reviziju, a prenosi Večernji list.

U to doba na čelu Komore bio je Nadan Vidošević, a na darove se potrošilo 19 milijuna kuna. 

Poslovni prostor u Koprivnici prodan je za 1,4 milijuna kuna iako mu je vrijednost bila 2,7 milijuna. Pojedina oprema je nabavljena, a istovremeno su istu takvu unajmljivali od drugih društava. 

Krajem 2013. nakon nove procjene, vrijednost djela likovnih umjetnika navodi se da je 18 milijuna kuna (828 djela), a u pojedinim slučajevima umjetnička djela u poslovnim knjigama nisu evidentirana po stvarnim vrijednostima, niti u skladu s procjenom. Navedeno je da vrijede od 0,55 do 175,24 kuna, a primjerice slika procijenjena na 63,7 tisuća kuna evidentirana je kao da vrijedi 1,1 milijuna kuna.

Komora je nabavljala automobile na leasing, a neke je prodavala. Krajem 2013. je imala 62 auta od kojih koristi samo 26.

Cijeli izvještaj pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • oktopus1 23.11.2014.

    sliku svoju ljubim.....e moje institucije zaluzile ste nobelovu nagradu za uspjesno djelovanje..bio bi dobar predsjednik

  • jaimojbratrobeert 23.11.2014.

    Njega je jako briga što netko misli o njemu,a ovo pravosuđe će ga osuditi na simboličnu kaznu,a od imovine će mu oduzeti cca nešto sitno da se umiri javnost samo,a trebao bi dobit doživotnu robiju

  • mariocalabrese 22.11.2014.

    Meni nije jasno svi znamo da je Lik lopina kriminalac i sve sto ima stekao je na lopovski nacin, treba samo jedno uciniti svu imovinu i dobra koja posjeduje oduzeti i sprciti ga dozivotno prdekanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare