To je to što me zanima!

Vidović Krišto: Ministar Oleg Butković mora biti razriješen dužnosti zbog sudara vlakova

Ocijenila je da ova tragična nesreća oslikava stvarno stanje Hrvatske koju predvode HDZ-SDP moćnici
Vidi originalni članak

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto ocijenila je u nedjelju u priopćenju da ministar Oleg Butković zbog tragičnog sudara vlakova mora trenutačno biti razriješen svoje dužnosti te da je ta nesreća posljedica općeg nereda i korupcije koji vladaju u Hrvatskoj.

Sramotno je, kaže, da nadležni ministar Oleg Butković, koji već sedam godina upravlja HŽ-om, nije podnio ostavku, te da se čak ni ne postavlja pitanje odgovornosti uprave HŽ-a, koja je kompletno već morala biti razriješena i u postupku utvrđivanja svoje osobne odgovornosti.

Pošteni ljudi mukotrpno rade i gube živote, kao strojovođa Mario Gusak, a moćnici se protupravno bogate i međusobno štite; našim novcem plaćaju medije koji izvrću činjenice, blate poštene i slave nepoštene, poručila je, uz ostalo, zastupnica Vidović Krišto.

Ocijenila je, uz ostalo, da ova tragična nesreća oslikava stvarno stanje Hrvatske koju predvode HDZ-SDP moćnici.

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Policija potvrdila: Poginula su dva muškarca iz Slavonskog Broda i mladić (17) iz Novske

U priopćenju za javnost podsjetila je da poginuli strojovođa Mario Gusak još prije tri godine upozoravao na katastrofalnu situaciju u Hrvatskim željeznicama, opisujući tadašnji slučaj koji je mogao dovesti do teške nesreće. Ali marljivog i poštenog strojovođu Gusaka, oca troje djece i hrvatskog branitelja, korumpirane i nesposobne strukture nisu čule, kao što ni danas ne čuju vapaje poštene i marljive Hrvatske, ističe zastupnica

HŽ od hrvatskih građana dobiva milijarde kuna subvencija, koje ne služe razvoju željezničkog prometa, nego podobnim i nesposobnim upravljačkim strukturama HŽ-a i njihovim mentorima, ustvrdila je Vidović Krišto.

Po njezinim riječima, Uprave HŽ-ovih tvrtki ne služe razvoju željeznice, već svojim interesima i interesima onih koji ih postavljaju. "Dokaz destruktivnog i koruptivnog djelovanja HŽ-ovih Uprava jest aktivno sudjelovanje u korumpiranju medija koju provodi Plenkovićeva vlada. Naime, HŽ je stalni sponzor tematskih konferencija koje organiziraju mediji, što je otvorena platforma za izvlačenje novca poreznih obveznika", navela je, među ostalim, u priopćenju.

TROJE POGINULIH Obitelj migranata otkrila kako se našla u vlaku smrti: Išli smo s ciljem da napustimo Hrvatsku

"Da tvrtka koja generira stotine milijuna gubitaka te prima poticaje od poreznih obveznika plaća pokroviteljstva i sponzorira medije, jest apsurd, jest korupcija ali je i protivno EU pravilima o državnim subvencijama", istaknula je saborska zastupnica. Plenkovićev dolazak na mjesto nesreće, i to u tijeku dok su spasilačke službe djelovale, mediji su prikazivali kao važno i plemenito, što je u potpunosti apsurdno, smatra Vidović Krišto.

Ona kaže da mediji prešućuju da je teretni vlak u vlasništvu, kako je navela, Plenkovićevog tajkuna Pave Vujnovca i njegovog PPD sustava.

"Taj PPD neobjašnjivo raste, i to radeći poslove s državnim tvrtkama, a te iste državne tvrtke generiraju gubitke? Je li ovdje riječ o čistim rabotama ili je u pitanju protupravno pogodovanje trebala bi istražiti državna tijela - ali ona neće to istražiti jer su blokirana od strane vladajućih moćnika", ustvrdila je nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Šef Sindikata strojovođa: 'Da, poginuo je sin jednog od kolega, vraćao se kući iz škole'

Idi na 24sata

Komentari 41

  • opušteno2 12.09.2022.

    Tuzno kad se preko nečije tragedije ovak praviš pametnao kao dotična.Pa nije Ministar vozio vlak nit je dao signal koj vlak kad da krene.odgovaraće onaj tko je za to kriv,ni vidim odma paljbu po ministru.iskrena sućut obiteljima

  • borg4 12.09.2022.

    ministar ne ali uprava mora otići kao i u INI

  • Sokol ga nije volio 11.09.2022.

    Pa i promet na cestama je u njegovom resoru.Dali to znači da nakon svakog sudara ministar treba dati ostavku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare