To je to što me zanima!

Vidra u Osijeku uginula je od upale pluća, a ne od otrova...

U Gradskoj upravi izvijestili su kako se još očekuju rezultati toksikološke analize uginulih golubova, upućenih u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić"...
Vidi originalni članak

Osječka Gradska uprava priopćila je kako je otklonjena mogućnost da je otrov uzrok uginuća vidre, nađene 16. ožujka u Dravi pored ulaza u osječki Zoološki vrt, već se uzrokom smatra upala pluća.

Slučajevi uginuća pasa, golubova i drugih životinja tijekom ožujka izazvali su nezadovoljstvo dijela građana, koji su sumnjali da se radi o trovanju i zbog toga su u dva navrata prosvjedovali na gradskim trgovima te pred Policijskom upravom.

U priopćenju za javnost na službenoj Facebook stranici navodi se kako je vidra pronađena 16. ožujka u kritičnom zdravstvenom stanju i donesena u Veterinarsku ambulantu, gdje je ubrzo nakon početka tretmana uginula, nakon čega je upućena na ispitivanje u Hrvatski veterinarski institut – Veterinarski zavod Vinkovci, kako bi se patomorfološkom pretragom utvrdio uzrok uginuća.

Rezultati su pokazali da je vidra bila dehidrirana, povećanih i blijedih limfnih čvorova te praznog želuca, što otklanja mogućnost trovanja. Bakteriološkom pretragom izolirana je bakterija Escherichia coli. U nalazu je navedeno da je životinja imala blagi edem pluća te akutnu pneumoniju (upalu pluća), koja se smatra uzrokom ugibanja, dodaje se u priopćenju.

U Gradskoj upravi izvijestili su kako se još očekuju rezultati toksikološke analize uginulih golubova, upućenih u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Venenum_1 30.03.2018.

    Ma kakve su ovo lazi ... golubove se salje u Zagreb na toksikolosku analizu a vidra ide u Vinkovce da slucajno ne bi otkrili da je i vidra kao zasticena vrsta UBIJENA pa da se ne bi pokazalo da je i ovaj puta policija nesposobna jer se i dalje ne zna tko je zapravo krivac za sve ovo ... do sada sam se nebrojeno puta uvjerio kako nam je zdravstvo najgore u svijetu ... a to samo pokazuje i lista "najboljih bolnica i bolnickih centara u svijetu" gdje je najbolja bolnica u RH tek na 10000-tom mjestu, a kako se ono nadobudno nasa golubica zaogrnula Tudjmanovom lentom i hvalila se, cak i obecavala da cemo biti "najrazvijenija zemlja svijeta" http://www.index.hr/vijesti/clanak/pobjednicki-govor-kolinde-obecajem-vam-hrvatska-ce-biti-najrazvijenija-na-svijetu/794493.aspx pa gdje smo sada, gdje je to famozno zdravstvo ... u RH se umire zbog povisene temperature ... zbog MRSE ... koje ne bi smjelo biti ako su uvjeti SANITARNI i da ne govorim da nikad nece naci tko je i cime tocno trovao jer je zakljucak "ljudi ne jedu kukuruz u sjemenu" ... (facepalm)

  • koko82 29.03.2018.

    ček...ček...ček...ček...ček...,, krepo štakor.... i to vijest?..... đizs

  • Baranjka❤ 28.03.2018.

    Ma tako je... Jadna vidra dobila upalu pluca od hladne vode, a nisu bili ne znam kakvi minusi. Bilo je i hladnijih zima, kako onda nije dobila istu... Znaci u isto vrijeme su od upale pluca oboljeli golubovi, psi, vidra i fazan? Ja stvarno ne znam cime vi smatrate ovaj narod? Covjece ponasaju se prema nama kao da smo ludaci, a RH je jedna velika ludnica. E i da jesu zivotinje oboljele od upale pluca kako oh nitko nije cuo da kaslju??? Kolikk ja znam kad se dobije upala pluca onda se i uzasno kaslje. Ajde ucinite nam uslugu i prestanite lagati, recite nam sto je stvarno bilo u parkovima i trgu i pronadite krivce jer nismo mi vesla sisali da bi povjerovali u vase gluposti. Prva izjava sol, ovo druga sto je sljedece???

Komentiraj...
Vidi sve komentare