To je to što me zanima!

Vijeće za domovinski pijetet je zaključilo: Penavin plakat je neprimjeren, radit će se novi

Na sjednici su sudjelovali svi članovi Vijeća, osim predstavnika Grada Vukovara i jednog od predstavnika hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Grada Vukovara, koji su odbili sudjelovati
Vidi originalni članak

Pozivamo sve kojima je Hrvatska u srcu - dođite u Vukovar i Škabrnju, budimo ponosni i dostojanstveni, poklonimo se žrtvama i pokažimo svehrvatsku snagu zajedništva, zaključak je Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj nakon sastanka u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Na sjednici su sudjelovali svi članovi Vijeća, osim predstavnika Grada Vukovara i jednog od predstavnika hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Grada Vukovara, koji su odbili sudjelovati u radu Vijeća. Ranijih godina uobičajeno su bili nazočni i gradonačelnik Vukovara, koji je već ranije najavio svoj nedolazak. Vijeće je prihvatilo oba programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a ministar Tomo Medved podsjetio da je Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta.

- U duhu Zakona te uvažavanjem posebnosti Vukovara želimo da ovo Vijeće svojim radom i zaključcima oda priznanje podnesenim žrtvama, Vukovara, ali i svih krajeva Hrvatske, a da se izbjegne dodatna politizacija koja opterećuje kako stradalnike i hrvatske branitelje Vukovara tako i cjelokupnu hrvatsku javnost - istaknuo je ministar branitelja Tomo Medved, dodavši kako to posebno dolazi do izražaja u danima sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kada se Kolonom sjećanja na dostojanstven i primjeren način odaje duboko poštovanje herojstvu i mučeništvu hrvatskih branitelja i civila.

DRAMA OKO VUKOVARA Ivan Penava pozvao Tomu Medveda da podnese ostavku

Vijeće je zaključilo da je plakat koji je na svoju ruku izradio Grad Vukovar neprimjeren. Baš zato što je u javnosti izazvao brojne negativne rasprave, reakcije i podjele i ne šalje poruku pijeteta ni odavanja jednake počasti žrtvama nisu suglasni s njegovim korištenjem. Usuglasili su se da će izraditi plakat koji će izgledom i sadržajem odražavati duh Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta.

Uvažavajući doprinos Hrvatskih obrambenih snaga u obrani Vukovara, Vijeće je skrenulo pozornost na činjenicu da su svih proteklih godina Kolonu sjećanja predvodili branitelji Vukovara, među kojima i pripadnici HOS-a s članovima obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja te smatraju da je isticanje jedne postrojbe nepravedno u odnosu na doprinosu svih koji su sudjelovali u herojskoj obrani Grada Vukovara.

Vijeće je zaključilo da će Vlada i sva nadležna tijela Republike Hrvatske, unatoč izostanku suradnje od strane Grada Vukovara, u okviru svojih zakonskih ovlasti  pružiti potporu obilježavanju dana posebnog domovinskog pijeteta kako bi se dostojanstveno obilježio državni blagdan i kako bi se u miru i zajedništvu odala počast žrtvama.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 03.11.2023.

    koliko veliki -U- na ovom plakatu… pa to stvarno neide.. 😂😂😂 -U-

  • buzzinga38 03.11.2023.

    Dok je likova kao Penava ili Skejo netreba dolazit cirkus u grad ..

  • bezobrvenajeziku 03.11.2023.

    Ja sam godište Penave,bio sam u oluji,mogao je i on biti ali nije...tko je on da odlučuje tko će i šta će...tu su branitelji vukovara i neka oni odluče...nikakav Medved,Penava i takvi da odlučuju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare