To je to što me zanima!

Vijeće za odgoj: Zdravstveni odgoj je opravdan i potreban

Prema Nacionalnom vijeću za odgoj i obrazovanje Kurikulum zdravstvenog odgoja sa svim modulima je opravdan, kao i potreban u školama. Vijeće je dalo mišljenje
Vidi originalni članak

Zaključak Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje je kako je Kurikulum zdravstvenog odgoja sa svim modulima opravdan, kao i potreban u školama. 

Objasnili su da je utemeljen na znanstvenim i stručnim spoznajama o ljudskom zdravlju i spolnosti, jer su vrijednosti koje promiče primjerene i prihvatljive za demokratsku zajednicu i njezinu javnu školu. Opravdan i potreban je jer kod učenika potiče kritički stav, osobnu autonomiju, odgovorno ponašanje, toleranciju i poštivanje prava drugih, objasnili su u Mišljenju o Kurikulumu zdravstvenog odgoja. 

Mišljenje je Vijeća da se mora osigurati interaktivna provedba Kurikuluma pomoću različitih didaktičko-metodičkih oblika i metoda rada, a u primjeni bi se, prema preporuci Vijeća, trebalo što više razraditi i naglasiti dio kojim se osigurava otvorenost za sva mišljenja koja jamče skladan razvoj djece i mladih.

Vijeće je o Kurikulumu raspravljalo u srijedu na zamolbu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Podsjetimo, zdravstveni odgoj u školama je odlukom Ustavnog suda ukinut 22. svibnja, zbog čega je 1. lipnja otvorena javna rasprava koja završava u petak. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • ferata35 12.07.2013.

    Bivši zamjenik kanadskog ministra i autor kurikuluma zdravstvenog odgoja uhićen zbog dječje pornografije

  • vox populi 12.07.2013.

    Pvo napišite tko su članovi vijeća za odgoj pa će sve biti jasno.

  • francetić 12.07.2013.

    Nije u pitanju Zdravstveni odgoj kao "novi"školski predmet,već 4.Modul tog Zdravstvenog odgoja,preporučena literatura i autori te preporučene literature.

Komentiraj...
Vidi sve komentare