To je to što me zanima!

Vijećnici Marijane Puljak protiv legalizacije bespravne gradnje

Upozoravaju da se to radi osmi put bez ikakve strategije i plana razvoja grada. Kažu da posljednjih 20 godina u Splitu nema nikakvog sustavnog prostornog planiranja
Vidi originalni članak

Nakon što je splitsko Gradsko vijeće u ponedjeljak izglasalo izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana, među kojima će se legalizirati i bespravna gradnja na Marjanu, pobunili su se vijećnici Nezavisne liste Marijane Puljak. Upozoravaju da se to radi osmi put bez ikakve strategije i plana razvoja grada.

- Nismo ni raspravljali o zakonitosti predloženih legalizacija na Marjanu, bedemu Contarini, a predloženi su u zaključku kao gotova stvar. Danas ne znamo gdje idemo, kakav Grad želimo, već svaki pojedinačni zahtjev odobravamo bez ikakvih kriterija osim onih tko se od investitora sviđa gradonačelniku. Posljednjih 20 godina nikakvog sustavnog prostornog planiranja u Gradu Splitu nema, a kako se čini neće ga uskoro ni biti - rekla je Marijana Puljak. 

Dodaje kako nije za ograničavanje gradnje i privatnog kapitala, no da to projekte treba planirati odgovorno prema generacijama koje dolaze. 

- Sjetimo se poglavice Seattlea i čuvene rečenice: "Ovu zemlju nismo naslijedili od svojih roditelja, već posudili od svoje djece". Što ostavljamo svojoj djeci? Nered uvođenjem pojačanog prometa u staru gradsku jezgru ili možebitno skidanje grada Splita s popisa UNESCO-ve baštine. Nakon toga ni izgradnja poslovnog tornja na Peristilu neće biti problem - negodovao je Jakov Prkić, vijećnik s liste Marijane Puljak, koji su jedini u ponedjeljak glasali protiv najavljenih izmjena GUP-a.


Idi na 24sata

Komentari 15

  • SAINT 19.05.2015.

    Najgori gradonačelnik u povijesti Splita.

  • Lina39 19.05.2015.

    Marjan nije i ne smije biti naseljen"odabranima"jer je Marjan u vlasništvu svih nas koji živimo u Splitu!Hoću šeteti Marjanom bez da me netko gleda sa balkona !Treba više stati na kraj samovolji stranaka što traje od devedesetih !

  • jožek2 19.05.2015.

    I na kraju za sve što nevalja u Splitu već punih 25.godina kriv je samo Sdp, a hdz je sve radio savršeno i po zakonu drpi što više možeš i bit ćeš ugledniji član ovog pokvarenog društva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare