To je to što me zanima!

Viktor Orban: EU si je pucala u stopalo sankcioniranjem Rusa

Mađarski premijer ne slaže se sa sankcijama koje je EU nametnula Rusiji te misli da se one moraju nanovo razmotriti zbog štete koje će prouzrokovati proizvođačima
Vidi originalni članak

Mađarski premijer Viktor Orban otvoreno je progovorio što misli o sankcijama koje je EU nametnula Rusiji. U intervjuu za 'Kossuth Radio' izjavio je da će sankcije više naštetiti EU nego Rusiji. 

-Političkim riječnikom, to znači pucati si u stopalo - jasan je bio Orban. 

Prije nekoliko dana sličan je istup imao i slovački premijer Robert Fico koji je kritizirao dodatne sankcije koje Ukrajina namjerava nametnuti Rusiji. 

- Zašto da u opasnost dovodimo ekonomiju EU koja je počela rasti? Ako postoji krizna situacija, onda ju trebamo riješiti drugim sredstvima, a ne beznačajnim sankcijama - izjavio je Fico.

Valja ipak nepomenuti da ove izjave ne iznenađuju s obzirom da obje države ovise o ruskom plinu, a Rusija je najveći uvoznik mađarske robe izvan EU. 

Sankcije EU prema Rusiji toj zemlji onemogućuju dizanje kredita u zapadnim zemljama te uvoz vojne opreme namijenjene obrani, kao i uvoz industrijske opreme za naftnu industriju. Rusi su na to odgovorili zabranom uvoza brojnih namirnica iz svih zemalja EU. 

Viktor Orban zaključuje da u cijeloj priči neće biti oštećeni samo proizvođači koji će trebati tražiti naknade od EU te da cijelu politiku sankcija treba ponovno razmotriti, prenosi BBC

Idi na 24sata

Komentari 119

  • piramida 17.08.2014.

    logicno je sto kazu ,ni hrvati neznaju kuda ce sa svojim vocem i povrcem samo o tome moraju sutiti ,a niti ce dobiti istu naknadu kao bogate zemlje Koje su nametnule sankcije svom narodu

  • Zagi_Dr 17.08.2014.

    Jedini od EU čelnika koji to vidi, ostali su ćini mi se slijepi!

  • Spec 17.08.2014.

    Ne se zajeb.. sa majkom prirodom , ne se zajeb.... sa majkom Rusijom i ne se zajeb.... sa zeninom majkom . Sa prirodom i Rusijom smo zasrali motku . Ostaje jos punica .

Komentiraj...
Vidi sve komentare