To je to što me zanima!

Vili Beroš: 'Prošli mjesec 579 ljudi je hospitalizirano zbog korone. 94% ih nije cijepljeno'

Ministar zdravstva Vili Beroš se oglasio na Twitteru. Još jednom je apelirao na stanovništvo da se cijepe...
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je da je u lipnju u Hrvatskoj u bolnici završilo 579 Covid pacijenata, od kojih čak 94 posto nije bilo cijepljeno. 

- Protekli mjesec 579 građana je završilo u bolnici zbog covida-19 - 94% njih nije bilo cijepljeno. Matematika je jasna, cjepivo protiv covida-19 = zdrav i normalan život. Zaštitimo sebe i druge #CijepiSe" - napisao je Beroš.

NOVI PODACI Ministarstvo zdravstva: Cijepilo se 63 posto naših zaposlenika, a još 11 posto preboljelo je Covid

U Hrvatskoj, baš kao i u mnogim europskim zemljama, proteklih tjedana bilježi se porast zaraženih koronavirusom, a krivci su okupljanja i turistička sezona.

Danas je Hrvatska liječnička komora osudila neznanstvene tvrdnje i nestručne stavove Hrvatske udruge ugovornih ordinacija (HUUGO) da učinkovitost i sigurnost cjepiva protiv Covida-19 nisu znanstveno dokazani. Usred pandemije, kada javnost s pojačanom pozornošću prati istupe i preporuke liječnika, udruga HUUGO je u priopćenju pokazala zabrinjavajuću razinu nepoznavanja rezultata znanstvenih istraživanja i relevantnih propisa', priopćili su iz HLK-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 594

  • kaj te briga 19.07.2021.

    pa normalno da je 94% zarazenih ne cjepljeni.Zabrinjavajuce bi bilo da je obrnuto.

  • Pravila Igre 19.07.2021.

    Posada nosača aviona "Kraljica Elizabeta", njih 1600, bili su mjesec i pol dana u karanteni, svi su primili dvije doze cjepiva, i trenutno su malo manje od dva mjeseca na oceanu, bez ikakvih kontakata sa ostalim ljudima koji nisu dio njihove posade. Iako su svi cijepljeni, iako su svi imali negativne testove, iako nisu imali kontakte sa vanjskim svijetom, oni trenutno imaju otprilike 100 prc pozitivnih. To je matematika, od 1600 testiranih, 100 prc pozitivnih, što je više od 6%, i što je više nego postotak pozitivnih u UK, gdje je trenutno po 50'000 novozaraženih dnevno. Kako to objasniti? Među 100% procijepljenom grupom, izoliranom od ostatka svijeta, usred oceana, pojavila se pandemija prc pozitivnih.

  • mudrac22 19.07.2021.

    Jel , a bas me cudi ??????. Zna li netko odgovor ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare