To je to što me zanima!

Vili Beroš vještačio je u korist liječnika, OB Zadar ipak mora platiti odštetu pacijentici

Razvoj motorne slabosti po sadašnjem ministru predstavlja rijetku, ali moguću komplikaciju operacije odstranjenja hernijacije intervertebralnog diska
Vidi originalni članak

Opća bolnica u Zadru morat će pacijentici, svojoj medicinskoj sestri, isplatiti odštetu od 73 tisuće eura s kamatama zbog posljedica rutinskog operativnog zahvata kojega je obavio specijalist neurokirurg 2010. godine, a završio je trajnim posljedicama po njezino zdravlje. Također će joj svake godine od ove na ime izgubljene zarade s osnova nemogućnosti bavljenja poljoprivredom isplaćivati iznos od 2.643 eura, piše 057info.hr. Žena je operirana zbog diskus hernije, nakon čega je osjećala utrnutost noge. 

LIJEČNICI NEZADOVOLJNI Liječnici bili kod Beroša, ne otkrivaju što traže: 'Spremamo se za štrajk, ima još vremena'

Iz nalaza i mišljenja prof. dr. sc. prim. Vilija Beroša, stalnog sudskog vještaka za neurokirurgiju, koji je pregledao dokumentaciju i pacijenticu, iščitalo se kako je operacija bila indicirana i da su primijenjene adekvatne operacijske metode - interlaminektomija uz RTG evaluaciju nivoa. Jedini element koji nije uobičajen je oštećenje tvrde moždane ovojnice živca koja je nastalo intraoperativno. Razvoj motorne slabosti po sadašnjem ministru predstavlja rijetku, ali moguću komplikaciju operacije odstranjenja hernijacije intervertebralnog diska.

Ministarstvo zdravstva objavilo Prvi put u Hrvatskoj uvodi se praćenje ishoda liječenja. Beroš objasnio što će sve omogućiti

- Točan uzrok nastanka pareze u konkretnom slučaju ne može se sa sigurnošću niti potvrditi niti isključiti. Niz faktora može utjecati na njezinu pojavu, a u ovom slučaju nedostaju elementi koji bi jasno ukazali na uzrok razvoja motorne slabosti odnosno koji bi ukazali da li se radi o grešci ili komplikaciji u tijeku liječenja, naveo je Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Maggie07950 12.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • vruljica 11.02.2024.

    Čemu uopće ta vještačenja? On neće vidjeti liječničku grešku a ako je i vidi ostati će slijep.

  • TVP 11.02.2024.

    Ovakvog sveopćeg i sramotnog kaosa nije nije bilo, od stoljeca sedmog. Sigurno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare