To je to što me zanima!

Vinkovačkim umirovljenicima povećali uskrsnice i cenzus

Na prijedlog gradonačelnika Ivana Bosančića, povećan je i cenzus, pa sada iznosi 400 eura što je za oko 70 eura više u odnosu na prošlu godinu
Vidi originalni članak

Preko tri i pol tisuće vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnice i to uz povećan iznos u odnosu na 2022. godinu, a povećan je i cenzus kako bi uskrsnice dobio što veći broj umirovljenika, izvijestili su u ponedjeljak iz gradske uprave.

VELIKI VODIČ ZA GRAĐANE Kako do uskrsnice, kolika je naknada, tko ima pravo na nju i koji je gradovi i općine dijele...

Umirovljenici s mirovinama do 270 eura dobit će iznos od 60 eura, a umirovljenici s mirovinama od 270 do 400 eura i korisnici osobne invalidnine iznos od 40 eura, što je za oko 15 eura više u odnosu na prošlu godinu.

Uz to, na prijedlog gradonačelnika Ivana Bosančića, povećan je cenzus na 400 eura što je za oko 70 eura više u odnosu na prošlu godinu, navodi se.

DIO PAKETA MJERA Vlada daje jednokratnu pomoć umirovljenicima i primateljima dječjeg doplatka: Evo i koliko

Dodaje se kako je takva odluka usvojena na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca, koji se sastao u ponedjeljak.

Ove je godine u proračunu Grada Vinkovaca za uskrsnice i božićnice osigurano 174.000 eura.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • peroprco 13.03.2023.

    Tako je i u VG primaju samo oni koji imaju 280 eura,nek imaš 290 dobiješ hurac,a gradonačelnik svaki tjedan po zabava KUD -,ova ili DVD,koji godišnje nemaju ni jednu intervenciju osim zabava

Komentiraj...
Vidi sve komentare