To je to što me zanima!

Vinković: Bilo bi me sram da sam u Vladi koja se boji naroda

Zoran Vinković je poderao prijedlog Zakona o referendumu, a ministru Mlakaru je rekao da se zakon ne može popraviti kroz drugo čitanje, već da treba napisati novi
Vidi originalni članak

Bilo bi mi neugodno i bilo bi me sram stajati pred Saborom i biti član Vlade, jer prijedlog Zakona o referendumu pokazuje da se Vlada boji naroda, rekao je Zoran Vinković (HDSSB).

Poderao je prijedlog zakona, a ministru Mlakaru rekao da se zakon ne može popraviti kroz drugo čitanje, već da je nužno napisati novi. Ne čudi da ga strah Vlade od naroda, jer je svojim putokazom "idemo daje" zemlju dovela do ponora i kraha gospodarstva.

Vinkovićevo izlaganje izazvalo je vladajuće da isprave njegove navode.

- Meni se čini da se vi bojite, jer vi ste pravi fenomen u politici. Izabrani ste na SDP-ovoj listi, a prešli ste na krajnje suprotnu stranu u HDSSB - rekla je Dubravka Šuica (HDZ). Protestirala je i zbog načina na koji se Vinković izražava u Saboru. HDSSB-ovac im je uzvratio da je njegov saborski poslovnik u Zenici, pa ne zna na koje se točno odredbe oni pozivaju. Zbog povrede poslovnika javio se i Vinkovićev stranački kolega Boro Grubišić.

- Zastupnica Šuica lamentirala je o tome kako su SDP i HDSSB različite stranke. Rekao bih da su SDP i HDZ najsličnije stranke - izjavio je.

Reagirao je predsjedavajući Vladimir Šeks.

- To je povreda poslovnika? Možda, ali u Zimbabveu ili tamo negdje daleko - dobacio je. Na Grubišićevu opasku da je to u "banana državi", Šeks je dometnuo: "možda u banana županiji".

Idi na 24sata

Komentari 23

  • jabbar 11.05.2011.

    Pa ne mogu vjerovati da jedan potpredsjednik Sabora može javno,čak je i TV to zabilježila,vrijeđati drugu državu.Sramota!

  • Mira B_ 11.05.2011.

    Za ljude koji mjenjaju stranke ka i mudante ne treba trošiti puno riječi.kad brod tone najprije štakori bježe.

  • zgzoki_1 11.05.2011.

    ljudi glasajte za HDZ, to je jedina sansa da ovaj glupi i zatucani narod izadje na ulice

Komentiraj...
Vidi sve komentare