To je to što me zanima!

Virus u koprivničkoj bolnici, greškom primili zaraženog

U tijeku je epidemiološka obrada, izuzimamo sve kontakte i to je sve što vam u ovom času mogu reći. Više ćemo znati kad napravimo kompletan izvještaj, izjavila je dr. Draženka Vadla
Vidi originalni članak

Virus je ušao na intenzivni odjel Opće bolnice u Koprivnici, piše portal Danica. Prema njihovim izvorima, pogreškom je na odjel primljena starija muška osoba za koju se prvotno mislilo da nije zaražena, no glavna bolnička epidemiologinja dr. Vesna Mađarić ustanovila je da je pacijent ipak pozitiavn. 

- U tijeku je epidemiološka obrada, izuzimamo sve kontakte i to je sve što vam u ovom času mogu reći. Više ćemo znati kad napravimo kompletan izvještaj - izjavila je županijska epidemiologinja i ravnateljica koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla.

Zbog proboja virusa u bolnici će zatvoriti najmanje jedno krilo. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 06.05.2020.

    Pacijent kada dođe kao hitnoća, često je dezorijentriran, nekad nije ni pri svijesti, a ako je, onda možda niti ne zna da je bio s nekim u kontaktu tko mu je prenio virus.Kod uzimanja podataka ne kašlje, ne zna da je bio s nekim u kontaktu tko ima covid, nema temperaturu i epidemiološka slika je uredna.Na žalost na čelu mu ne piše da je zaražen i da će se bolest razviti u roku par sati.Recite mi vi svevideći i sveznajući kako bi vi u tom trenu znali da li je pacijent zaražen. ako ga i testirate-svakog tko nogom kro;i u bolnicu-nalay imate tek sutradan i [ta onda-da se pacijent stavi pod stakleno zvono bez da mu se pruži pomoć, pa do sutra dok stigne nalaz ako preživi dobit će pomoć, a ako ne tko bi onda bio kriv

  • Zoya Xm 06.05.2020.

    Znate što, meni se čini da se uopće ne izvještava o razmjerima zaraženih baka i deda u Koprivnici, bolnici i domovima za starije. Zašto? Ili da se ne širi panika ili zbog izbora ili štite svoje političke guzice ili nešto treće, ne znam, ali kako god, ni novinari baš ne rade u svrhu izvještavanja naroda. Ok, Koprivnica je postala slijepo crijevo Hrvatske, nije očito važna kao Split pa novinare i ne zanima baš.

  • PolitikusDefektus 06.05.2020.

    U siječnju su u splitskoj bolnici bili zatvoreni odjeli. U posjete se dolazilo jedan po jedan s maskama, a u veljači su već bili zabranjeni posjeti. Tko je tu što krio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare