To je to što me zanima!

Višak u šibenskom TLM-u: Od njih 520 otkazi za 137 radnika

Višak su i 40 od ukupno 150 radnika Prešaonice iste tvornice, te 20 od 80 radnika poslovne jedinice Adrial, odnosno, ukupno 200 od ukupno 720 radnika tvornice
Vidi originalni članak

Od 520 radnika Valjaonice Tvornice lakih metala u Šibeniku otkaze će dobiti njih 137. Ali to nije sve. Višak su i 40 od ukupno 150 radnika Prešaonice iste tvornice, te 20 od 80 radnika poslovne jedinice Adrial, odnosno, ukupno 200 od ukupno 720 radnika tvornice. Obznanili su to na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer i Nikola Vučenović, sindikalni povjerenik u Prešaonicama TLM-a. 

- Enormna sredstva se troše na reprezentaciju, obnovu voznog parka i navodne intelektualne usluge. Tu bi trebalo tražiti prostor za uštede, prije otpuštanja radnika - rekao je Burazer. 

Sindikalisti su prozvali vlasnike, Marka Pejčanovskog, Zagreb Montažu i Dalekovod, za nepoštovanje preuzetih obaveza iz kupoprodajnog ugovora i friziranje podataka o ulaganjima.

- Inzistiramo da Ministarstvo gospodarstva sazove hitan sastanak vlasnika, sindikata i svih zainteresiranih za TLM na kojem bi napravili reviziju svih događanja od privatizacije - rekao je Matijašević. Već su utvrđena radna mjesta u Valjaonicama koja se ukidaju, tako da im još samo treba pridružiti imena. 

Sindikati zato traže hitnu akciju Ministarstva gospodarstva, te inzistiraju na sankcijama ako revizija pokaže da vlasnici nisu ostvarili obveze iz kupoprodajnog ugovora sklopljenog s Hrvatskim fondom za privatizaciju.

Usred pregovora s Molom: Ina odlučila otpustiti 181 radnika


Idi na 24sata

Komentari 15

  • GoranHajduković 27.09.2013.

    opet otkazi radnicima, dok ne radnici ostaju!!! Umirovljeni? Nezaposleni? Položi-off, ili nedovoljnih prihoda? Pokrenite svoj ​​vlastiti posao internet od kuće. Izgraditi preostali dohodak i iskoristio za stvaranje pravo bogatstvo. World Wide prihod sustav koji stvarno radi! Sve što treba je da. Slobodni trening i podršku, web stranice i proizvodi sve pod uvjetom! - Nulta stopa rizika www.sfi4.com/11968995/FREE

  • zahira45 25.09.2013.

    Ma svi smo mi u ovoj državi višak ! Ni kolektivno samoubojstvo nam nemože pomoći !

  • MI-MA 24.09.2013.

    Ovo je čudo, na sve strane otkazi osim u državnoj upravi. Jedino je njima sigurno radno mijesto i ako znamo da ih ima previše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare