To je to što me zanima!

Više nikad neće voziti jer je pregazio trojicu dječaka

Drago Rončević (24) pijan je bez vozačke autom "pokupio" trojicu dječaka iz Orahovice koji su se igrali na nogostupu ispred kuće u rujnu 2008.
Vidi originalni članak

Drago Rončević (24) iz Slatine osuđen je na pet godina i četiri mjeseca zatvora jer je u rujnu prošle godine autom u Orahovici usmrtio 13-godišnjeg dječaka. Njegova dva prijatelja u dobi od 11 i 12 godina su teško ozlijeđeni. Rončević je dobio i zabranu upravljanja motornim vozilima pet godina nakon odsluženja kazne.
- To je sramotna presuda jer je Rončević od mog djeteta napravio totalnog invalida. Na jedno oko ne vidi, u nozi ima metalne šipke i ploćice, pa trčati vjerojatno nikada neće i hoda uz pomoć štapa. Matko je krenuo u školu, povratilo mu se veselje, ali...takva kazna doista je mala. Presuda, kakva god je, ne može ništa promijeniti. Mislim da je za svakog dječaka vozač Rončević trebao dobiti po 5 godina. Koliko god to grozno zvuči, ali ne zanimaju me nikakve njegove isprike - kaže Dijana Kaltenbacher, majka Matka Kaltenbachera (12).
Rončević je u Ulici kralja Zvonimira svojom Zastavom sletio s ceste i "pokupio" trojicu dječaka koji su se igrala na nogostupu pred kućom. Policija je utvrdila da je vozio više od 20 kilometara na sat više od dopuštenog, a napuhao je i 1,1 promila alkohola. Rončević nije imao vozačku dozvolu, a automobil koji je vozio bio je neregistriran i nije prošao tehnički pregled. Sud mu je kao olakotnu okolnost priznao što je na suđenju izrazio kajanje i ispričao se roditeljima poginulog dječaka. Rekao je i kako više nikad neće sjesti za volan automobila.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • babyy 04.02.2009.

    izgubiti vlastito dijete, sigurno nema veće tragedije. A isto tako nema veće tragedije za to dijete dobit 5 godina. SRAMOTA.

  • ludilo27 04.02.2009.

    pet god i četiri mjeseca?? za ubojstvo djeteta?? nadan se da si se zahvalio našem sudstvu,jer nisi mogao bolje proći, a roditeljima i tako ništa ne može vratiti njihovo dijete,pa zašto da se tebi život uništi do kraja! fuuuj, srami se - i ti i oni koji su donijeli takvu presudu!!!!

  • Dalby 03.02.2009.

    Dobio bi ti meni 40 godina, a ne 5... To bi trebalo tretirati kao i ubojstvo s predumišljajem. Maximalna kazna, doživotna zabrana vožnje. ili ako ništa drugo, ako opet za vrijeme zabrane sjedne za volan, opet na 5 godina u zatvor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare