To je to što me zanima!

Visoki ruski general: Prva faza vojnog plana je gotova, sad nam je fokus na istok Ukrajine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Njegove primjedbe dolaze jer je napredak Rusije zastao oko velikih ukrajinskih gradova kao što su Kijev i Harkov. Nije uspjela postići ni zračnu nadmoć u Ukrajini
Vidi originalni članak

Visoki ruski general dao je neke od najdetaljnijih javnih primjedbi do sada o ruskoj vojnoj strategiji u Ukrajini, tvrdeći u petak da je "prva faza" ruskog vojnog plana sada završena, a njihov primarni fokus sada je usredotočen na istoku Ukrajine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Općenito, glavni zadaci prve faze operacije su dovršeni - rekao je general-pukovnik Sergej Rudskoj, prvi zamjenik načelnika ruskog Glavnog stožera, na brifingu u petak. 

- Borbeni potencijal oružanih snaga Ukrajine značajno je smanjen, što nam je omogućilo, ponovno naglašavam, da glavne napore usmjerimo na postizanje glavnog cilja - oslobađanje Donbasa - istaknuo je.

PUTIN ODOBRIO ZAKON Rusima koji šire lažne vijesti o dužnosnicima u inozemstvu prijeti kazna zatvora do 15 god.

Rudskoyeve primjedbe dolaze jer se čini da je napredak Rusije zastao oko velikih ukrajinskih gradova kao što su Kijev i Harkov. Rusija također nije uspjela postići zračnu nadmoć u Ukrajini i pretrpjela je velike gubitke u ljudstvu od početka invazije.

- Javnost i pojedini stručnjaci se pitaju što radimo na području blokiranih ukrajinskih gradova - rekao je Rudskoy. 

DUŽNOSNIK PENTAGONA: 'Grad Herson više nije pod čvrstom kontrolom Rusa'

- Ove akcije se provode s ciljem nanošenja takve štete vojnoj infrastrukturi, opremi, osoblju oružanih snaga Ukrajine, čiji rezultati nam omogućuju ne samo da vežemo njihove snage i spriječimo ih da ojačaju svoje grupiranje u Donbasu. , ali im to također neće dopustiti dok ruska vojska u potpunosti ne oslobodi teritorije DPR-a i LNR-a - dodao je.

Rudskoj je mislio na Narodnu Republiku Donjeck i Lugansk, separatističke teritorije u istočnoj Ukrajini koje je Rusija priznala uoči svoje invazije.

VOJNA POMOĆ U Ukrajinu su stigli projektili, strojnica i oružje iz Njemačke

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je cilj onoga što ruski dužnosnici eufemistički nazivaju "posebnom vojnom operacijom" u Ukrajini potpuna demilitarizacija zemlje. 

Putin je rekao da rat ide prema planu, ali su ruske snage pretrpjele ozbiljne gubitke: Rudskoy je na istom brifingu rekao da je u Ukrajini ubijeno 1351 vojno osoblje, a 3825 ranjeno. Američki, NATO i ukrajinski dužnosnici procjenjuju da je broj ruskih žrtava mnogo veći.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • BranimirStipčević 26.03.2022.

    kako stvari stoje za par mjeseci kada nadam se u skorašnjoj protuofenzivi izgube skoro sve teritorije, rusi će pričati da su za pravo htjeli osvojiti gradić kraj ruske granice sa tvornicom sladoleda i da im je to bio vojni cilj

  • 26.03.2022.

    ovo je vjerojatno još jedna laž. kako misle obraniti donbas kada se ukrajina konsolidira, naoruža (možda i s taktičkim nuklearnim) i uspostavi kontrolu nad zračnim prostorom? zapad je sada maximallno nabrušen, poslat će tamo sve što im prije nije na pamet padalo, pa kad ukrainci krenu neće se do moskve zaustaviti.

  • dudina 26.03.2022.

    Ako su se te republike Dombas odcijepile od ukraine a ukrainci im držali više od pola tog teritorija,onda su ukrainci agresori ,a rusi osloboditelji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare