To je to što me zanima!

Vječni studenti do diplome samo jednim ispitom?

Vlada bi trebala prihvatiti dokument kojim će se 'vječnim studentima' omogućiti stjecanje diplome prvostupnika na temelju jednog položenog ispita
Vidi originalni članak

Vlada bi u sljedećih godinu i pol trebala prihvatiti dokument kojim će se 'vječnim studentima' i onima koji nikad nisu studirali omogućiti stjecanje diplome prvostupnika, na temelju samo jednog položenog ispita. Bez obzira jeste li znanje stekli u praksi ili na studiju, ako se dokažete na ispitu dobit ćete sveučilišnu diplomu. Slobodan Uzelac, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, rekao je da se znanje mora pokazati, bez obzira na koji je način ono stečeno.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Lord Byron 16.11.2007.

    \"Svi će oni, naime, bez obzira na to jesu li na studiju zapeli na prvoj ili na zadnjoj godini, dobiti priliku za stjecanje visoke stručne spreme i akademskog naziva sveučilišnog prvostupnika (baccalaureusa) bez obveze polaganja preostalih ispita.\" (Jutarnji list). Dakle, diki, svi \"studenti\", a ne oni koji su zapeli na trećoj godini ili što si već napisao.

  • diki 16.11.2007.

    E moja PAULA-novinarko- sada sam pročitao cijeli članan ali ne tvoj i primjetio da ti nisi svjesna što si napisala. u Izjavi Uzelca stoji da će vlada razmotriti u slijedećem periodu da se studentima koji su položili 3 godine fakulteta i nisu nikada stigli do kraja, prizna status prvostupnika a ne ovo što si ti napisala. Ako si se sakrila iza onog vjećni student, morala si misliiti da se taj termin slabi rabi i ništa neznaći.

  • diki 16.11.2007.

    E Jeb....ga sada će prvostupnika / diplomiranih / biti kao na traci i obezvrijedit će one koje su radili i polagali te završili fax. Mora da uzelac isto ima samo jedan ispit pa se bori za svoje dupe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare