To je to što me zanima!

Vjernici u Riju su zgroženi, ali plesačice su opet na karnevalu

Iako je gradonačelnik, pripadnik utjecajne evangeličke crkve Marcello Crivella, ukinuo 1,5 milijuna dolara za paradu najpoznatije škole sambe, i ovogodišnji karneval bio je fantastičan
Vidi originalni članak

Najpoznatiji svjetski karneval otvoren je u petak u Rio de Janeiru, a traje još danas. Iako je gradonačelnik, pripadnik utjecajne evangeličke crkve Marcello Crivella, ukinuo 1,5 milijuna dolara za parade najpoznatije škole sambe, i ovogodišnji karneval bio je spektakularan.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Crivella se uoči otvorenja karnevala morao braniti od optužbi da bi njegova vjerska uvjerenja mogla pokvariti najveće slavlje na svijetu.

- Nije istina što ljudi govore, da imam predrasude prema karnevalu - kazao je Crivella i dodao da 'ne želi nikome pokvariti slavlje'. No, ključeve grada nije osobno predao kralju karnevala već je to učinio predsjednik turističkog ureda Rija a danima se nije znalo ni hoće li nazočiti ceremoniji.

Crivella je biskup jedne od najvećih i najutjecajnijih evangeličkih crkava - Univerzalne crkve Kraljevstva Božjeg - a za prvog čovjeka Rija izabran je 2016. uz glasove evangelika. Mnogi evangelici se protive tom karnevalu.

Gradonačelnik tvrdi da nema ništa protiv karnevala, a cijelu dramu oko predaje ključeva grada je nazvao 'vjerskom dogmom' te se zapitao ima li išta važnog u tome.

- Hoće li se time poboljšati obrazovanje ili zdravstvo - zapitao se Crivella.

No, zaključio je da kritike mora prihvatiti jer je karneval 'paradoksalno vrijeme grada'.


 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • prezidentos 14.02.2018.

    Župnikom so bolj všeč goli mladi dečki u12

  • dildicrefik 13.02.2018.

    **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • Dalibor0704 13.02.2018.

    Plesačice mu prošle godine nisu dale besplatno, pa se osvećuje. Pravi Rista Evangelista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare