To je to što me zanima!

'Više je onih koji žele crkvu na Savici od onih koji ju ne žele'

Nepunih mjesec dana nakon velikog prosvjeda protiv gradnje crkve u parku na zagrebačkoj Savici, na istoj lokaciji održano je potpuno drukčije okupljanje...
Vidi originalni članak

Nepunih mjesec dana nakon velikog prosvjeda protiv gradnje crkve u parku na zagrebačkoj Savici, na istoj se lokaciji održalo potpuno drukčije okupljanje.

U ponedjeljak navečer, na mjestu buduće crkve, okupili su se vjernici koji podržavaju gradnju crkve. Susret je organizirala župa Blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici koja slavi svoj župni blagdan na godišnjicu beatifikacije blaženoga Alojzija 3. listopada.

- Pozivamo vjernike grada Zagreba na molitvu za proglašenje kardinala Stepinca svetim te za izgradnju župne crkva na Savici. Molitveno bdijenje u parku (buduća lokacija crkve) predvodit će don Damir Stojić i don Iko Mandurić. Svi smo pozvani pridružiti se molitvenom slavlju  - stajalo je u pozivu.

Don Stojić rekao je tijekom bdijenja na Savici kako je prvenstveni razlog okupljanja molitva:

- Okupili smo se kao živa crkva Božja da se molimo. Molit ćemo se za kanonizaciju Stepinca i za ovo mjesto ovdje da se izgradi crkva. Ja mislim da veći broj stanovnika Savice želi nego što ne želi crkvu u parku. 

Nazočnima se obratio i pater Ike Mandurić:

- Gradu treba nešto sveto i lijepo. Trebamo još puno crkava i Stepinčeve odvažnosti, ali i ljubavi Kristove da ni ova borba ne rodi ni trunku mržnje. Protivljenje ne dolazi od čovjeka, nego od Mrzitelja Božjega - rekao je pater Ivan Ike Mandurić dodavši da su se na Savici okupli jer "Bog tako hoće".

Crkva na Savici već je duže vrijeme predmet spora između dijela stanovnika Savice i Grada Zagreba. Stanovnici se protive gradnji velike crkve i uzurpaciji jedinog parka u kvartu. Ističu da nisu protiv gradnje crkve, ali ne žele ju na toj lokaciji.

Grad Zagreb je, bez obzira na negodovanje stanara, izdao lokacijsku dozvolu za crkvu i župni dvor. 

Idi na 24sata

Komentari 461

  • Lala1808 05.10.2016.

    dokle će banditić raditi što hoće ako se stanovnici tog kvarta ne slažu pohlepa crkve mi se gadi i tu se guraju na tuđe pored svog

  • Silvio Dinora 05.10.2016.

    Stojiću, ne prdi, ti si kao prebrojao kojih ima više ?

  • bajica1009 04.10.2016.

    Baš će biti puna za koju godinu ni zakonom o obveznoj nazočnošću na misi nećete imati pune klupe

Komentiraj...
Vidi sve komentare