To je to što me zanima!

Vjeroučitelj otišao, ali će ‘Soba tišine’ ostati: 'U njoj su učili...'

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja napominju kako odluku o zapošljavanju nastavnika vjeronauka donosi katehetski biskupski ured koji ih zatim raspoređuje u škole
Vidi originalni članak

Vjeročitelj Marin Miletić u Prvoj sušačkoj gimnaziji ostat će zapamćen i po tzv. Sobi tišine, koju je uredio s gimnazijalcima, vanjskim suradnicima i donatorima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Miletić je napušten i derutan podrum škole prenamijenio u prostor za vjeronauk i druge nastavne i izvannastavne sadržaje. Prostor od 200 kvadratnih metara služio je za učenje, druženje, izložbe... Odgovor na pitanje je li za to imao dozvolu ravnatelja sušačke gimnazije jučer nismo dobili.

VIDEO: JAVIO SE IZ 'SOBE TIŠINE' Crkva premjestila vjeroučitelja, on na rubu suza: 'Hvala Bogu!'

- Soba tišine služi kao soba u kojoj učenici mogu u miru učiti i pisati zadaće. Za nju sam dobio 105 godina staru i vrlo vrijednu ‘Toru’ od msgr. Matije Matičića, rektora riječke katedrale. Imam Mujkanović nam je darovao rukom vezeni tepih za klanjanje iz Meke, kao i originalni Kuran te Kuran s prijevodom. Imamo i pravoslavnu ikonu lica Isusova umjetnice Basyie Andrijanić te jeruzalemsku Bibliju i Novi zavjet na starogrčkom. Tako je učenicima moguće pokazati sve simbole monoteističkih religija te im razvijati dijalog u različitosti - rekao je Miletić.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kazali su da nemaju saznanja o tome što je Miletić napravio u podrumu osim medijskih objava na tu temu.

Napominju i da odluku o zapošljavanju nastavnika vjeronauka donosi katehetski biskupski ured te ih raspoređuje u škole.

Zbog smjene Miletića jučer su prosvjedovali učenici riječke gimnazije odbijajući ući u učionice. Riječ je o vjeroučitelju kojeg je šira javnost upoznala tijekom govora na prosvjedu prosvjetara. Poznat je po raznim kontroverznim istupima i potezima poput kolumne u kojoj je slavio Slobodana Praljka.

 

Idi na 24sata

Komentari 164

  • 22.12.2019.

    Treba država prestati financirati crkvu iz proračuna , neka ju vjernici financiraju kao u Njemačkoj posebnim porezom za vjernike.

  • mdcro24 22.12.2019.

    Tip je prolupani slucaj izbaciti ga iz bilo kakve nastave

  • 21.12.2019.

    I Nataša Janjić uživa u tišini 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare