To je to što me zanima!

'Vjerujem da će Slovenija brzo ratificirati naš ugovor s EU'

Arbitraža će biti profesionalne naravi i nepristrana. I hrvatska i slovenska javnost će, što god da bude rezultat, moći to prihvatiti kao razumno rješenje, smatra Josipović
Vidi originalni članak

Vjerujem da će slovenski parlament uskoro ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom. To bi samo potvrdilo dobre odnose i prijateljstvo naših država, rekao je predsjednik Ivo Josipović  u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote. 

Josipović je dodao da će do ratifikacije doći u razumnom roku i da oko toga ne očekuje nikakve probleme. Što se tiče arbitraže za rješenje graničnog prijepora među državama, smatra da se taj postupak odvija bolje nego što je mnogo ljudi očekivalo. 

- Mislim da je za sve ugodno iznenađenje što je tako brzo i jednostavno postignut dogovor oko arbitara. To govori o međusobnom povjerenju, ali i o tome da će arbitraža doista biti profesionalne naravi, nepristrana, te da će hrvatska i slovenska javnost, što god da bude rezultat, moći to prihvatiti kao razumno rješenje - rekao je Josipović. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • user_54965 08.04.2012.

    1

  • feba 08.04.2012.

    I kad ratificiraju ugovor onda će njihove ribarice i ratni brodovi ušetati mirno u naše more.

  • sestro 08.04.2012.

    kad vidim ko nas gura u eu onda bolje da nas slovenci odje.u..još jedan naš naivni predsjednik..majko mila oslobodi nas partizanskog sina..

Komentiraj...
Vidi sve komentare