To je to što me zanima!

Vježba u Omanskom zaljevu: Poginulo 19 iranskih mornara

Fregata Jamaran ispalila je raketu na metu blizu koje je bio logistički brod Konarak koji je pritom pogođen, izvijestila je državna televizija IRIB.
Vidi originalni članak

Iranska mornarica potvrdila je u ponedjeljak incident u kojem je jedan ratni brod ispalio raketu na drugi i priopćila je da je pritom poginulo 19, a ozlijeđeno je 15 mornara.

Incident se dogodio tijekom vojnih vježbi u Omanskom zaljevu gdje ih Iran redovito provodi.

Fregata Jamaran ispalila je raketu na metu blizu koje je bio logistički brod Konarak koji je pritom pogođen, izvijestila je državna televizija IRIB.

- Incident se dogodio u perimetru iranske južne luke Bandar-e Jask u Omanskom zaljevu tijekom mornaričkih vježbi u nedjelju poslijepodne i poginulo je 19 a ranjeno je 15 mornara - javila je televizija prenoseći priopćenje mornarice.

Novinska agencija Fars prenijela je izjavu neimenovanog vojnog dužnosnika koji je demantirao izvješća dijela iranskih medija da je Konarak potonuo.

U priopćenju mornarice se navodi da je u tijeku istraga kako bi se utvrdio uzrok incidenta, prenosi studentska novinska agencija ISNA.

IRIB navodi da je nizozemski brod Konarak, koji je kupljen prije iranske Islamske revolucije 1979., prepravljen 2018. i opremljen s četiri krstareće rakete.

Incident se dogodio u vrijeme napetosti između Irana i SAD-a koje su povišene od 2018. kada su se Sjedinjene Države povukle iz iranskog nuklearnog sporazuma, a Washington ponovno nametnuo sankcije Teheranu.

Neprijateljstvo se produbilo početkom siječnja kada je u napadu američkog drona ubijen u Bagdadu iranski vojni zapovjednik Kasem Sulejmani. Iran je uzvratio 9. siječnja ispaljivanjem raketa na američke vojne baze u Iraku. Kasnije toga dana iranske oružane snage pogreškom su srušile ukrajinski zrakoplov sa 176 putnika i članova posade.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 12.05.2020.

    Kako lupaju po svojima što bi tek bilo drugima ...

  • munjeni_dedo 11.05.2020.

    Iranci se boje sami sebe kada održavaju vojne vježbe kako je tek neprijateljskoj strani...sad mi je jasno zašto ameri nisu ulazili u vojni sukob 😂😂😂

  • max2017 11.05.2020.

    ...ak održe još par vježbi ode mornarica u podmornice..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare