To je to što me zanima!

Vježbao točku s tigrovima, oni ga rastrgali: 'Ipak su oni divlji'

Weber se nije uspio obraniti niti je uspio pobjeći. Kolege su mu pokušavali pomoći. Navodno su koristili i aparate za gašenje požara kako bi otjerali tigrove
Vidi originalni članak

Ettore Weber (61) godinama je radio kao trener tigrova u cirkusu. Zapravo, bio je jedan od najboljih trenera velikih mačaka na svijetu.

U četvrtak navečer uvježbavao je četiri tigra za nastup. Prvo ga je napao jedan tigar, a onda su mu se pridružila ostala tri. Weber nije imao šanse. Umro je od teških ozljeda. Istraga je u tijeku. 

Cirkus u kojem je Weber radio već je nekoliko tjedana bio u mjestu Triggiano kod Barija. Samo sat vremena prije predstave, Weber je još jednom htio s tigrovima 'proći' cijelu točku. Iskusnom treneru to nije bilo teško. No odjednom ga je jedan tigar napao. Onda su mu se pridružila još tri tigra.

Weber se nije uspio obraniti niti je uspio pobjeći. Kolege su mu pokušavali pomoći. Navodno su koristili i aparate za gašenje požara kako bi otjerali tigrove. 

Pozvali su i hitnu no liječnici nažalost nesretnom muškarcu nisu mogli pomoći, piše Corriere della Sera. 

Stručnjak Roberto Marchesini je objasnio zašto tigrovi napadaju. Kaže da tigrovi i lavovi imaju snažan instinkt predatora. 

- Ako su tigrovi rođeni u zatočeništvu i ako su odrasli uz ljude mogućnost napada se smanjuje, ali nikada ne nestaje. Oni nisu domaće životinje već divlje - kaže Marchesini. Dodaje kako je trener možda napravio neki novi pokret ili je tražio od njih da naprave nešto novo.

-  Kada jedan tigar napadne, drugi mu se odmah pridruže - objašnjava Marchesini.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 25.08.2019.

    Naravno da mi je iz ovog članka samo žao tigrova koji su doživotni zarobljenici i brutalnih pojedinaca, koji ih u zatočeništvu "dresiraju" mlaćenjem i kažnjavanjem da bi na taj način zabavili mase i ostvarili zaradu. Dobio je što je tražio, nebi bilo loše da se dogodilo i ranije. Samo se nadam da će životinje predati nekoj službi ili pustiti u divljinu.

  • Blamaza 20.07.2019.

    nek je crko ALELUJA

  • EmilCandor 08.07.2019.

    Stručnjaku za tigrove ovo je trebala biti prva rečenica: tigrovi spadaju u porodicu zvijeri; zvijeri se daju trenirati ili dresirati, ali ne i pripitomiti; za razliku od domaćih životinja treniranoj zvijeri ne smiješ pristupiti izvan naučene rutine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare