To je to što me zanima!

Končar ipak došao do škvera: Vlada mu prodaje Brodotrogir

Ministarstvo gospodarstva bez odgode mora poduzeti sve u vezi restrukturiranja hrvatske brodograđevne industrije, te pripremiti prijedlog ugovora o prodaji škvera
Vidi originalni članak

Vlada je prihvatila ponudu zagrebačke tvrtke Kermas energija d.o.o. za kupnju 1.177.014 dionica Brodotrogira, što čini 95.24 posto temeljnog kapitala društva. Vlasnik Kermasa je Danko Končar. 

Ministarstvo gospodarstva bez odgode mora poduzeti sve potrebne radnje u vezi restrukturiranja hrvatske brodograđevne industrije, te pripremiti prijedlog ugovora o prodaji Brodotrogira Kermas energiji.

Radimir Čačić je ocijenio kako je Ljubičićev projekt 'više developerski', a Končarov 'više industrijski'. 

- Osobno mi je bliži developerski projekt, kazao je, ali komisija je odlučila drugačije, jer Končarova ponuda značajnije predviđa zadržavanje brodograđevne djelatnosti - rekao je Čačić. 

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako je prijedlog komisije jedno, a politička odluka Vlade drugo. 

- Bez obzira na afinitete, odlučili smo se za prijedlog koji jamči zadržavanje industrijske proizvodnje, uglavnom proizvodnje brodova - rekao je premijer i pritome pohvalio Čačića i njegove suradnike koji pola godine, pod pritiskom vremena, ekonomske i financijske krize i obaveza preuzetih pred EU, pokušavaju naći rješenje za brodogradnju, 'što nitko u zadnjih 20 godina nije ozbiljnije pokušao napraviti'. 

- Vremena za čekanje nema, a stvari zasad čak izgledaju preružičasto. Budućnost je teška i neizvjesna, tako da nove vlasnike brodogradilišta čeka velika borba za opstanak na tržištu - smatra premijer.

Novim zakonom protiv 'kredita sa stupa' 

Slavko Linić je predstavio Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se uvode kontrole na financijskom tržištu. 

- Novi zakon regulira nadzor nad tim potrošačkim kreditima, reguliramo visinu kamatne stope i mogu je mijenjati samo uz suglasnost kupca, a ne smije biti veća od 12 posto. Ostali su neregulirani krediti koje daju sindikati i poslodavci svojim djelatnicima.    

Vlada želi spriječiti novu 'Fimi mediu'

Tijelima državne uprave, pa tako i ministarstvima nije dopušteno angažirati agencije za obavljanje poslova odnosa s javnošću. Iznimno, gore navedena tijela mogu uz prethodnu suglasnost Vlade, koja se utvrđuje posebnom odlukom, angažirati PR-ovce izvan svog sustava, ali samo kada se radi o projektima, programima i aktivnostima većeg opsega i gospodarskog značaja. 

Ova odluka posebno se odnosi na ministra gospodarstva Radimira Čačića kojemu PR agencija Ankice Mamić vodi kompletno krizno komuniciranje. Nakon ove odluke Čačić će to morati riješiti.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • miss_sunshine 20.07.2012.

    Ja sam sretna što je to ZAGREBAČKA tvrtka, a ne neka inozemna.. Pobogu pa prodaše nam zemlju! Thumbs up za čuvajmo hrvatsko!!

  • ZvonimirŠarić_1 20.07.2012.

    za jedno brodogradilište nije bio dobra opcija sad mu dali drugo ko tu koga jebe

  • ZoromSigur 20.07.2012.

    Hrvatski strucnjaci bi se tribali pozabaviti za proizvodnju tvornica koje bi proizvodile pitku vodu od slane morske vode, za proizvodnju tvornica na kopnu i plivajuce tvornice na otvorenim morima sirom svijeta. Za pogone tvornicke masinrtije postoji jedna formula koju ima danas predsjednok Ivo Josipovic, ta formula (<><>M= -0+) u stroju koji daje slobodni izvor snage moze zamjeniti nuklearke ujedno moze zamjeniti fosilna i ne-fosilna goriva. Stroj nikad ne prestaje raditi tako sve dok ima i postoji SILA TEZA u nasoj planeti zemlji. PROVJERITE

Komentiraj...
Vidi sve komentare