Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
36 komentara

Končar ipak došao do škvera: Vlada mu prodaje Brodotrogir

Ministarstvo gospodarstva bez odgode mora poduzeti sve u vezi restrukturiranja hrvatske brodograđevne industrije, te pripremiti prijedlog ugovora o prodaji škvera

nemo-hr
Foto: nemo-hr
36 komentara

Vlada je prihvatila ponudu zagrebačke tvrtke Kermas energija d.o.o. za kupnju 1.177.014 dionica Brodotrogira, što čini 95.24 posto temeljnog kapitala društva. Vlasnik Kermasa je Danko Končar. 

Ministarstvo gospodarstva bez odgode mora poduzeti sve potrebne radnje u vezi restrukturiranja hrvatske brodograđevne industrije, te pripremiti prijedlog ugovora o prodaji Brodotrogira Kermas energiji.

Radimir Čačić je ocijenio kako je Ljubičićev projekt 'više developerski', a Končarov 'više industrijski'. 

- Osobno mi je bliži developerski projekt, kazao je, ali komisija je odlučila drugačije, jer Končarova ponuda značajnije predviđa zadržavanje brodograđevne djelatnosti - rekao je Čačić. 

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako je prijedlog komisije jedno, a politička odluka Vlade drugo. 

- Bez obzira na afinitete, odlučili smo se za prijedlog koji jamči zadržavanje industrijske proizvodnje, uglavnom proizvodnje brodova - rekao je premijer i pritome pohvalio Čačića i njegove suradnike koji pola godine, pod pritiskom vremena, ekonomske i financijske krize i obaveza preuzetih pred EU, pokušavaju naći rješenje za brodogradnju, 'što nitko u zadnjih 20 godina nije ozbiljnije pokušao napraviti'. 

- Vremena za čekanje nema, a stvari zasad čak izgledaju preružičasto. Budućnost je teška i neizvjesna, tako da nove vlasnike brodogradilišta čeka velika borba za opstanak na tržištu - smatra premijer.

Novim zakonom protiv 'kredita sa stupa' 

Slavko Linić je predstavio Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se uvode kontrole na financijskom tržištu. 

- Novi zakon regulira nadzor nad tim potrošačkim kreditima, reguliramo visinu kamatne stope i mogu je mijenjati samo uz suglasnost kupca, a ne smije biti veća od 12 posto. Ostali su neregulirani krediti koje daju sindikati i poslodavci svojim djelatnicima.    

Vlada želi spriječiti novu 'Fimi mediu'

Tijelima državne uprave, pa tako i ministarstvima nije dopušteno angažirati agencije za obavljanje poslova odnosa s javnošću. Iznimno, gore navedena tijela mogu uz prethodnu suglasnost Vlade, koja se utvrđuje posebnom odlukom, angažirati PR-ovce izvan svog sustava, ali samo kada se radi o projektima, programima i aktivnostima većeg opsega i gospodarskog značaja. 

Ova odluka posebno se odnosi na ministra gospodarstva Radimira Čačića kojemu PR agencija Ankice Mamić vodi kompletno krizno komuniciranje. Nakon ove odluke Čačić će to morati riješiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message