To je to što me zanima!

Vlada će odbiti Josipovića te neće objaviti registar?

Vlada se brani s tri argumenta zbog kojih neće objaviti popis: Zakon o tajnosti podataka, zaštita obitelji te nepostojanje takve prakse u svijetu
Vidi originalni članak

Predsjedniku Josipoviću Vlada će, navodno, poslati odbijenicu za objavu registra branitelja s tri argumenta: Zakon o tajnosti podataka, nepostojanje takve prakse u svijetu te zaštita braniteljskih obitelji. Jadranka Kosor još se nije očitovala o prijedlogu predsjednika, no kako neslužbeno doznaje HTV, odbit će prijedlog. Josipović ne misli stati.
- Zakoni nisu Sveto pismo da se ne mogu mijenjati - rekao je Predrag Matić, predsjednikov savjetnik za branitelje. Ministar obitelji, branitelja i međugeneracisjke solidarnosti, Tomislav Ivić kaže kako nijedna zemlja na svijetu nije objavila popis svojih ratni postrojbi, dok Matić to niječe. Registar je 2006. godine stvorila Kosor dok je bila ministrica branitelja, spojivši popise MUP-a i MORH-a. U njemu je pola milijuna imena, te je popis podijelio vlast ali i branitelje.
- Mira među braniteljima neće biti dok se stvari ne dovedu na čistac. Nama su naši preci ostavili Bleiburg i Jasenovac - rekao je Matić u emisiji Otvoreno.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • cael 24.03.2010.

    ova suzana sve je odvratnija i odvratnija....

  • dea21 24.03.2010.

    Pokušavam nešto smisleno napisati ali kako god da svoje misli pretočim u pisani oblik izbrisati će me radi \"nepoštivanja pravila\". S toga jedno kratko i sažeto \"FUJ\"!!

  • user_39293 24.03.2010.

    To je samo za zaštitu falših \'branitelja\'.Ako vam je ovo antikorupcijska mjera, fulali ste skroz!

Komentiraj...
Vidi sve komentare