To je to što me zanima!

Vlada će plaćati režije onima koji primaju socijalnu pomoć?

Institut Hrvoje Požar definirat će količine energije bez kojih kućanstvo ne bi smjelo biti, a Vlada će odrediti maksimalni prihod koje kućanstvo na to smije potrošiti
Vidi originalni članak

Ministarstvo socijalne politike kroz dva tjedna će Vladi predstaviti nove mjere kojima bi se pomoglo najugroženijim građanima, odnosno onima koji koriste socijalnu pomoć, piše Novi List. Riječ je o plaćanju računa za energiju. Energetski institut Hrvoje Požar definirat će minimalne količine energije bez kojih nijedno kućanstvo ne bi smjelo biti, a zatim će Vlada svojim uredbama odrediti maksimalni prihod koje kućanstvo na to smije potrošiti. 

Prema europskoj definiciji, energetski siromašno kućanstvo je ono koje si ne može priuštiti "adekvatne energetske usluge s najviše deset posto svojih prihoda".

U Hrvatskoj zasigurno ima više onih koji čiji troškovi za energiju iznose više od 10 ili 15 posto pa će se Vlada vjerojatno odvažiti na pokrivanje troškova samo onih koji primaju socijalnu pomoć.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • zdepar 18.12.2012.

    objavite registar socijale da se vidi tko to sve prima, a oni koji su stvarno u potrebi ne trebaju se sramiti jer se nisu sami doveli u tu situaciju, već ih je dovela nesposobna vlast.

  • diba_1 18.12.2012.

    spadaju li u tu kategoriju saborski zastupnici, jer se i njima plačaju režije i stanarina.MOMENTALNO SA OBJAVOM OVOG TEKSTA SE POVEĆAO I BROJ SOCIJALNIH SLUČAJEVA ILI ĆE SE NAGLO POVEČATI.

  • aonio 18.12.2012.

    Socijalnu pomoć treba ukinuti svima koji posjeduju kuću ili stan (mogu ih prodati i živjeti pristojno godinama kao podstanari), svima koji posjeduju auto i naravno svim onima koji odbiju posao. Gledam svog susjeda ima 8 djece živi sa suprugom nevjenčan (tako da se ona vodi kao samohrana majka) on po cijele dane ništa ne radi, sjedi pred trgovinom, pije pivo i psuje državu koja mu trenutno pravi kuću. A takvih ima tko zna koliko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare