To je to što me zanima!

Vlada daje milijune općinama da se ugase: 'Ovdje živi tek 750 ljudi, bez države smo nemoćni'

Teško da će se 85 od 418 općina ukinuti iako Vlada nudi preuzimanje dugova i nudi višegodišnju pomoć. Načelnica općine koja živi od pomoći: Nema koristi od pet malih siromaha napraviti jednog velikog siromaha
Vidi originalni članak

Ako se od pet malih siromaha napravi jedan veliki siromah, a problemi ne riješe, od toga nema nikakve koristi. Mi dobro znamo kako je biti pod većom općinom i sve što smo napravili u zadnjih 25 godina smo napravili kao samostalni i nisam za spajanje. S druge strane, mi već sami shvaćamo da ne možemo obavljati sve funkcije, pa vrtić plaćamo Hrvatskoj Kostajnici, otpad odvozi komunalno društvo iz Petrinje, a nas šest općina će zajedno osnovati turističku zajednicu. Ako će Vlada to poticati, onda će nam novac dobro doći jer mi ne možemo bez pomoći, kaže nam to Klementina Karanović, dugogodišnja nezavisna načelnica općine Majur u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • Zoran 59T 27.07.2022.

    Tuđman smislio toliko općina da uhljebi svoje

  • ante-portas 27.07.2022.

    Ako se od pet selonacelnika stvori samo jedan, tu je vec velika usteda na njihovim placama.

  • samouprolazu 27.07.2022.

    Zasto ih se uopce ista pita? Jedini kriterij mora biti samoodrzivost: ako opcina ne moze financirati DZ, skolu, vatrogasce - spaja se sa susjednom dok se ne postigne samoodrzivost. Kraj price.

Komentiraj...
Vidi sve komentare