To je to što me zanima!

Vlada daje šest miliijuna kuna Sveučilištu i HNK-u u Mostaru

'Posebni interes Hrvatske jest skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao jednakopravnom, suverenom i konstitutivnom narodu u Bosni i Hercegovini', ističu u obrazloženju odluke
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici dala suglasnost da se šest milijuna kuna iz državnog proračuna isplati za program potpore Sveučilištu i Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

- Jedan od strateških interesa Hrvatske jest povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune ravnopravnosti. Posebni interes Hrvatske jest skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao jednakopravnom, suverenom i konstitutivnom narodu u Bosni i Hercegovini, a što se, između ostalog ostvaruje pružanjem potpore obrazovnim, znanstvenim, kulturnim, zdravstvenim i športskim projektima - stoji u obrazloženju odluke o davanju suglasnosti.

Vlada je dala jamstvo za zaduženje Croatia Airlinesa kod Hrvatske poštanske banke u iznosu do 20 milijuna kuna. Kako stoji u odluci, jamstva za kratkoročni kredit daje se radi financiranja obrtnih sredstava, a kako bi se osiguralo podmirivanje kratkoročnih obveza u zimskim mjesecima u kojima je likvidnost društva Croatia Airlines d.d. na niskoj razini te kako bi se izbjegle negativne posljedice na poslovanje istoga Društva. 

Osim toga, dala je suglasnost Gradu Valpovu za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od milijun i 200.000 kuna s rokom otplate kredita od šest godina, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,75 posto i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,5 posto od iznosa kredita. Sredstva će se koristiti za financiranje otkupa zgrade Gradske uprave Grada Valpova.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Uragan_1 31.10.2018.

    Tako je Plenki ionako ti ne vladaš Hrvatskom. Neka se Bosna gradi našim novcima jer 🐑 samo bleje.

  • Zmar116 31.10.2018.

    Tuđman je devedesetih Hrvatima iz BIH dao hrvatske putovnice i doveo ih u Hrvatsku da bi HDZ na izborima dobijao njihove glasove.Zbog toga je Bosna , ispražnjena i skoro pa zauvijek izgubljena za Hrvate.Da se Hrvatima iz BIH nisu dale hrvatske putovnice ,,ostali bi u BIH, imali bi svoj entitet i bili u potpunosti ravnopravni narod..Sve se sad,više manje, svelo na Zapadnu Hercegovinu..Konaćan rezultat cijele ove priče je: Bosna je izgubljena,a u Hrvatskoj se u potpunosti promjenila civilizacijska struktura društva...Nikad Hrvatska nije bila više pobalkanćena država nego što je danas...Ni za vrijeme najcrnje Jugoslavije...

  • Velečasni 1 31.10.2018.

    Strateški interes? Lažu i ne trepću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare