Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Vlada daje šest miliijuna kuna Sveučilištu i HNK-u u Mostaru

'Posebni interes Hrvatske jest skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao jednakopravnom, suverenom i konstitutivnom narodu u Bosni i Hercegovini', ističu u obrazloženju odluke

Foto: Pixsell
27 komentara

Vlada je na sjednici dala suglasnost da se šest milijuna kuna iz državnog proračuna isplati za program potpore Sveučilištu i Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

- Jedan od strateških interesa Hrvatske jest povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune ravnopravnosti. Posebni interes Hrvatske jest skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao jednakopravnom, suverenom i konstitutivnom narodu u Bosni i Hercegovini, a što se, između ostalog ostvaruje pružanjem potpore obrazovnim, znanstvenim, kulturnim, zdravstvenim i športskim projektima - stoji u obrazloženju odluke o davanju suglasnosti.

Vlada je dala jamstvo za zaduženje Croatia Airlinesa kod Hrvatske poštanske banke u iznosu do 20 milijuna kuna. Kako stoji u odluci, jamstva za kratkoročni kredit daje se radi financiranja obrtnih sredstava, a kako bi se osiguralo podmirivanje kratkoročnih obveza u zimskim mjesecima u kojima je likvidnost društva Croatia Airlines d.d. na niskoj razini te kako bi se izbjegle negativne posljedice na poslovanje istoga Društva. 

Osim toga, dala je suglasnost Gradu Valpovu za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od milijun i 200.000 kuna s rokom otplate kredita od šest godina, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,75 posto i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,5 posto od iznosa kredita. Sredstva će se koristiti za financiranje otkupa zgrade Gradske uprave Grada Valpova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message